Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Koruma Kurulu faaliyetleri kapsamında düzenlenen ve 26 hükümlünün katıldığı "İş Makinesi Operatörlüğü (Beko Loader) Kursu" yerinde incelendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü kontrolünde 26 hükümlünün topluma kazandırılmaları, istihdam edilmeleri amacıyla "İş Makinesi Operatörlüğü kursu" düzenlendi. 6 Mart-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Makine İkmal Daire Başkanlığı'nın Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan tesislerinde gerçekleştirilen eğitimlerde, hükümlüler teorik ve uygulamalı eğitim görüyor.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın girişimleri ve desteğiyle hayata geçirilen kursa, konularında uzman kişiler eğitimci olarak yer alıyor. Kurs sonucunda katılımcı hükümlülere, uluslararası geçerliğe sahip "İş Makinesi Operatörlüğü Sertifikası" verilecek.

Kursiyer ve eğitimler, Cumhuriyet Başsavcısı H. Hakan Yağız tarafından bizzat incelenerek, katılımcıların ihtiyaçları, talepleri ve beklentileri yerinde tespit edildi.

Editör: Pusula Gazetesi