Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu, Hükümetin Pandemi döneminde, ağır faturalardan bunalan vatandaşa yeni bir yük bindirdiğini, elektrik şirketlerinin temsil ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin vatandaşın faturasına dahil edileceğini ifade ederek tepki gösterdi.

Tüketicilerin faturalarda kaçak kayıp bedeli, dağıtım bedeli, İletim bedeli, okuma bedeli TRT payı gibi birçok haksız ödemeyi yaptığını ve şimdi de bir çok yük getirecek giderleri vatandaşın ödeyeceğini belirten Topaloğlu şu paylaşımı yaptı;
EPDDK VATANDAŞI SOYDURMA KURULU MU?
BU TEBLİĞİ YAYINLAYANLAR SİZDE HİÇ VİCDAN YOK MU?
TÜKETİCİLER YOLUNACAK KAZ DEĞİLDİR !

"Hükümet, Bu pandemi döneminde, ağır faturalardan bunalan vatandaşa yeni bir yük bindirdi. Elektrik şirketlerinin temsil, ağırlama ve seyahat gibi giderlerinin vatandaşın faturasına dahil edilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, dağıtım şirketlerinin temsil ve ağırlama giderleri, üye oldukları derneklere ödedikleri aidatlar, verdikleri ilanların giderleri gibi birçok harcama elektrik faturalarına dahil edilecek.
Tüketiciler zaten faturalarda, kaçak kayıp bedeli, dağıtım bedeli, İletim Bedeli ,Okuma Bedeli TRT payı gibi birçok haksız ödemeyi yaparken üzerine şimdi de bir çok yük getirecek giderleri vatandaş ödeyecek."

ŞİRKETLERİN GİDERLERİNİ VATANDAŞ ÖDEYECEK!

"Resmi Gazetede yayımlanan iki tebliğde Elektrik Dağıtım Tarifesinin Düzenlenmesi ile Perakende Satış Tarifesinin Düzenlenmesi yapıldı. Kararlarda 2021 -2025 yılları arasında elektrik dağıtım şirketleriyle elektrik tedarik şirketlerinin yaptıkları masrafların vatandaşın faturasına yansıtılacağı maddeleri eklendi."

Yeni açıklanan tebliğlere göre:

"Dağıtım ve tedarik şirketlerinin yıl içinde yapacağı dernek aidat giderleriyle temsil ve ağırlama giderleri ve ilan giderleri elektrik faturalarına yüklenecek. Ayrıca şirketlerin yapacağı denetim, danışmanlık ve müşavirlik giderleri, dava, mahkeme, avukatlık, icra ve arabuluculuk giderleri, noter harcamaları gibi işletme giderleri yüzde 7 artırılarak faturaya eklenecek. Son olarak elektrik dağıtım firmalarının yapacağı haberleşme, seyahat ve konaklama harcamaları ile personel yollukları, odalara ödedikleri aidatlar ve büro harcamaları da vatandaşın omzuna bindirilecek. Böylece elektrik faturaları daha da katlanmış olacak.
Bu Tebliğin derhal iptal edilmesini talep ediyoruz" denildi.