İstiklal Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, akademik ve idari birim yöneticileri ile personeller katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, çalışma ortamındaki huzurun iş performansını, verimliği ve başarıyı doğrudan etkilediğini belirterek insan faktörünün olduğu her yerde çatışmanın da kaçınılmazlığına işaret etti. Çatışmayı yönetebilmenin önemine vurgu yapan Rektör Çakar, çatışma yönetiminde uygulanacak en temel prensiplerin kanunlar ve disiplin mevzuatı olduğunu sözlerine ekledi. Yürütülen hukuki süreçlerde "Usul esastan önce gelir." ilkesine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bu konuda Düzce Üniversitesi çalışanlarına önemli sorumluluklar düştüğünü ifade ederek bilgilendirme toplantısının olaylara bakış ve mevzuatı değerlendirme açılarından faydalı olması temennisinde bulundu.
Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın sonrasında toplantıda sunumunu gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Hukuk Müşaviri Şerife Sülek, hukuku uygularken adaletli davranmanın altını çizdi. Hukuki işlemlerin, olağandışı olaylar sonucunda başlatıldığını söyleyen Şerife Sülek, olayın idareye intikal etmesi sonucunda; yapılan inceleme, disiplin soruşturması, ceza soruşturması ve öğrenci disiplin soruşturmalarıyla ilgili usul ve esaslar hakkında faydalı bilgiler paylaştı. Soruşturmacı, soruşturma dosyalarını oluşturma, savunma hakkı süresi, zamanaşımı gibi konularda örneklerle açıklamalarda bulunan Şerife Sülek, Hukuk Müşavirliği olarak Düzce Üniversitesi çalışanlarına hukuki işlem ve süreçlerde destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Dört oturum şeklinde gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısı ilk programı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi