HSG filmi çekilebilmesi için öncelikle hasta sedyeye sırtüstü yatırılır ve filmin net bir şekilde görüntülenebilmesi adına en uygun pozisyon ayarlanır. Ardından hastaya vajinadan sıvı bir ilaç verilir. Bu ilaç tüplere ve rahim içine doğru ilerledikçe HSG çekimi ile görüntüler alınır.

Belirli bir basınç ile hastanın rahminden verilen bu ilaç sayesinde, tüplerde eğer tıkanma veya yapışma söz konusu ise bunlar temizlenir. Temizleme işlemi sayesinde hastada yumurta ve sperm daha kolay döllenir. HSG filmi sonunda hasta günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. İşlem sonunda hastada herhangi bir rahatsızlık teşhis edilirse gerekli olan tedavi uygulanır.

HSG Filmi Fiyatları

Rahimde ki tüplerin durumunu incelemek için çekilen HSG filmi fiyatları, genellikle kısırlık ve rahim tüplerinin incelenmesi için gerçekleştirilen bir işlemdir. Tüplerde herhangi bir tıkanma veya yapışıklık söz konusu ise HSG filmi ile bu durum netlik kazanmış olur. HSG filmi devlet hastanelerinde çekilebileceği gibi özel hastane ve kliniklerde de çekilebilir.

Fiyat olarak çok uçuk rakamlarda olmasa da film fiyatları her sene değişkenlik gösterir. Her hastane kendine özel fiyat tarifelerine göre bir meblağ belirler. Kısaca HSG filmi fiyatları işlemi yapacak olan sağlık kuruşunun fiyat tarifesine göre değişkenlik gösterir.

Rahim Filmi Kullanım Alanları

Rahim filmi; ağrılı ve dengesiz devam eden adet kanamalarının sebeplerini bulmak, yapılan düşük veya kürtaj sonucunda rahim içinde herhangi bir sorun olup olmadığını tespit etmek veya tekrarlayan düşüklerin sebebini araştırmak için tercih edilen bir yöntemdir. Bunların yanı sıra daha önce tüplerde herhangi bir operasyon gerçekleşmiş ise tüplerde ki son durumun kontrolü ya da tıkanan tüplerin tespit edilmesi gibi sebeplerle de çekilebilir. Yine tüp bebek tedavilerinde, rahmin genel durumu hakkında bilgi sahibi olmak için rahim filmi fiyatları kullanılır.

Anestezili Rahim Filmi

Rahim filmi çekilirken adet sancısına benzer ufak çaplı kasılmalar hissedilebilir. Ancak gelişen teknoloji ile beraber işlem sırasında hastaların ağrısı her ne kadar yok denecek kadar az olsa da bazı hastalar rahim filmi çektirmekten kaygı duydukları ve korktukları için film çektirirken anestezi almak isteyebilir. Bu durumda hastanın tercihine göre lokal veya genel anestezi ile hasta yarı uyuşturularak veya tamamen uyutularak rahim filmi çekilir. Bu işlem ile hasta acı veya sancı hissetmez ve anestezinin etkisinin geçmesiyle normal hayatına geri dönebilir. Anestezili rahim filmi fiyatları özel bir istek olduğundan genellikle özel hastanelerde ücretle uygulanan bir işlemdir.

Açık Emar Nedir?

Açık emar cihazı standart emar cihazlarının aksine hastalara daha konforlu bir hizmet sunar. Klostrofobisi olan ya da fazla kilolarından normal emar cihazlarına giremeyen hastalar, açık emar cihazını tercih ederek daha rahat bir şekilde emar çektirebilir. Üç tarafı açık olan açık emar cihazı sayesinde, hastalar yalnız kalmak istemiyorsa yanına refakatçi dahi alabilir. Bu işlem normal emara göre daha az gürültülü ve daha ferah bir ortamda gerçekleşir. Klostrofobisi olan hastalar ve özellikle kalp hastası olanlar daha önceleri emara girmekten korktuğu için anestezi almayı tercih ederken, açık emar sayesinde anesteziye gerek duyulmadan işlem gerçekleştirilir.

Açık Emar Fiyatları

Açık emar fiyatları normal emar fiyatlarından çok da farklı değildir. Ancak bu durum emarı çeken görüntüleme merkezine göre değişiklik gösterebilir. Devlet hastanelerinde verilen bu hizmet özel hastanelerde veya özel görüntüleme merkezlerinde de yapılır. Bazı sağlık sigortaları emar fiyatlarını karşılayabilir. Ancak açık emar fiyatları için en güvenilir bilgiyi doğrudan görüntüleme merkezi verebilir.