Zonguldak'ın en eski otellerinden biri olan Emirgan Hotel'in Hilton ile anlaşma yaptığı öğrenildi.

Demir ailesinin Dedeman Otel ile yaptığı anlaşmanın bir benzerini Emirgan Hotel de Hilton ile yaptı.

Geçtiğimiz günlerde Milli Emlak Müdürlüğü'nden arazi kiralayan ve oteli büyütme projesini hayata geçiren İlkbahar Ailesi bu çalışmanın sonunda 4 yıldızlı olan oteli 5 yıldıza çıkartıp işletmesini Hilton'a verecek.

Dedeman'dan sonra Hilton'un da Zonguldak'ta hizmet verecek olması kamuoyunda memnuniyet yarattı.

Emirgan Otel'in sahibi olan Ali Haydar ve İlhan İlkbahar kardeşler, otelin büyütülmesiyle ilgili Halkın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cevdet Akgün'e şu açıklamayı yaptılar: "Biz güney sahillerine değil, Zonguldak'a yatırım yapmak için mücadele ediyoruz. Emirgan, bu kentte yaşayan on binlerce insanın hatıralarında izi olan bir mekan. Sevgilisiyle burada ilk çayını içenler, sünnet düğününü ve evlilik merasimini burada yapan insanlar, aradan geçen yıllara rağmen hala otelimize geliyor... Emirgan Otel olarak yasal olmayan hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. 30 yıllığına kiraladığımız yerin temizliğini yapıp kadastro işlemlerin tamamladık. Yapacağımız proje tamamlandığında, otelimizin hemen arkasında bulunan evlerin önünü kesinlikle kapanmayacak. Çok yakın zamanda projemizi bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağız."

Haberde şu bilgiler de yer aldı: 4 yıldızlı Emirgan Otel'i, 5'inci yıldız için 10 milyon liralık dev bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. 1950'li yıllarda çay bahçesi ile başlayan hizmet yolculuğuna yaklaşık 24 yıl önce 3 yıldızlı olarak başlayan, ardından 4 yıldızlı otel olarak devam eden Emirgan Otel'i, Milli Emlak'tan kiraladığı bin 500 metrekarelik alana içerisinde dev konferans salonu, 100 araçlık otopark, havuz, çok amaçlı bir toplantı salonunun da bulunduğu yeni bir bina yaparak Turizm Bakanlığı'nın istediği kriterlere göre yıldız sayısını 5'e çıkaracak. Proje hayata geçtiğinde Zonguldak, Erdoğan Demir'in sahibi olduğu Dedeman Otel'den sonra ikinci 5 yıldızlı bir otele kavuşacak.

Editör: Pusula Gazetesi