Bu yıl birincisi gerçekleştirilecek olan ve "Bilime ve insanlığa adanmış hayatlar ödülü" Prof. Dr. Nevzat Kor'a verilecek. 'Bartın Üniversitesi Saygı Günleri'nde Prof. Dr. Kor'un öğrencisi Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte birçok siyasetçi, bürokrat ve bilim adamı katılacak.
Bartın Üniversitesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Bartın Üniversitesi Saygı Günleri' kapsamında Prof. Dr. Nevzat Kor'un çalışmaları ve hatıraları konuşulacak. Geleneksek hale getirilmesi planlanan etkinliğin ilki, Bartın Kültür Merkezi'nde 24 Kasım Cuma günü saat 15.00'da başlayacak. Etkinliğe Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile birlikte birçok siyasetçi, bürokrat ve bilim adamının katılacak.

Bilime ve İnsanlığa Adanmış Hayatlar Ödülü verilecek
Türkiye'de çevre mühendisliği bölümünün kurucusu yetiştirdiği öğrencileri rektör, müsteşar, hatta bakan olarak ülke yönetiminde söz sahibi olan Prof. Dr. Nevzat Kor'a, "Bilime ve İnsanlığa Adanmış Hayatlar Ödülü" verilecek. Etkinlikte, aralarında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve Bakan Eroğlu'nun röportajlarıyla birlikte 30 kişinin yer aldığı belgesel film de gösterilecek. Ayrıca Prof. Dr. Kor'un öğrencileri düzenlenen panelde hatıralarını anlatacak.
Prof. Dr. Nevzat Kor Amfisi açılışı olacak
'Bartın Üniversitesi Saygı Günleri' etkinliğinden önce Kutlubey Kampüsü Mimar Sinan Dersliklerinde saat 10.30'da amfi açılışı yapılacak. İnşaat Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği öğrencilerinin derslere gireceği "Prof. Dr. Nevzat Kor Amfisi"nde ilk dersi Prof. Dr. Kor verecek. 62 yıldır sürdürdüğü meslek hayatına dair tecrübelerini aktaracak olan Prof. Dr. Kor, öğrencilerin sorularını da cevaplandıracak.

Editör: Pusula Gazetesi