Kastamonu'da son günlerde hırsızlar, baz istasyonlarına girerek akü başta olmak üzere çok sayıda malzeme çalarak kayıplara karıştılar.
Kastamonu'nun merkeze bağlı Sapaca Köyünde bir GSM şirketine ait baz istasyonuna girilerek aküler çalındı. Ayrıca yine merkeze bağlı Ortaköy Mevkiinde bulunan bir GSM şirketine ait baz istasyonunda da akülerle birlikte çok sayıda malzeme çalındığı tespit edildi.
Ayrıca yine merkeze bağlı Yarören Köyünde bulunan taş ocağına giren hırsızlar, buradan da 6 adet akü, 4 adet cip lastiği ve jantları, 3 adet taş kırma çekici, kaynak makineleri, 50 metre kablo, 2 adet dinamo, 20 bant paleti, muhtelif demir malzemesi aldı. Son olarak ta hırsızlar, Çerçi Köyünde bir GSM şirketi ait baz istasyonuna girerek buradan da 8 adet akü alarak kayıplara karıştı.
Yaşanan hırsızlık olaylarının ardından Jandarma Olay Yeri İnceleme ekipleriyle Cumhuriyet Savcısının incelemesinin ardından soruşturma başlatıldı. Jandarma ekipleri, hırsızlık olayına karışan şahıs ya da şahısların kimlik tespitine çalışırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: Pusula Gazetesi