Zonguldak'ta 2006 yılından bu yana yaklaşık 250 hırsızlık olayına karışan ve akıl hastası olduğu için fiil ehliyeti bulunmayan Eşref B., dün gece saatlerinde Acılık Semtinde bulunan bir iş yerine girmeye çalışırken güvenlik kamerasına yakalandı.

Acılık semtinde faliyet gösteren Aygün otomotive girmeye çalışan Eşref B., camı zorladı ancak başarılı olamayınca bölgeden uzaklaştı. İşyeri sahibi Ahmet A., ertesi gün iş yerine geldiğinde camın zorladığını fark ederek güvenlik kamerasını izledi. Eşref B.'nin iş yerine zorla girmeye çalıştığını farkeden Ahmet A., Eşref B.'nin akli dengesinin bozuk olmasından dolayı başkalarının canı yanmaması için şahsın bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

250 HIRSIZLIK OLAYINA KARIŞTI

Eşref B.'nin akıl hastası olduğu ve fiil ehliyetinin bulunmadığı, 2006 ile 2012 yılları arasında 106 hırsızlık olayına karıştığı ve daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi görerek 2018 yılında taburcu olduğu, 2018 yılı Kasım ayından bu yana ise 32 adet olmak üzere toplam 138 adet hırsızlık olayına karıştığı tespit edildi. Polisin gözaltına alıp adliyeye sevk ettiği Eşref B., savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk ediliyor ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılıyor. Serbest bırakıldığı gecenin sabahında yine bir işyerine girip hırsızlık yapıyor.

hirsiz-esref-isbasinda-ayni-isyerini-dort-kez-soydu
Hırsız Eşref işbaşında! Aynı işyerini dört kez soydu