Bolu Dağı TEM Otoyolu üzerinde bulunan Avrupanın en büyük otoyol tesisi olan Higway Alışveriş Merkezi içerisinde yerel ve ulusal basın için bir köşe hazırlandı. Bolu'da yayın yapan gazeteler ve dergilerin yanı sıra ulusal basından da yayınların yer aldığı basın köşesi için açılış töreni düzenlendi.
Açılış törenine, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, AVM Genel Müdürü Dr. Mehmet Arif Tuncer ve gazeteciler katıldı.
"Kalıcı bir eser bırakmaktan mutluyuz"
Törenin ardından konuşma yapan Highway Outlet AVM Genel Müdürü Dr. Mehmet Arif Tuncer, alışveriş merkezine gelen ziyaretçilerin yerel ve ulusal basınla daha fazla içli dışlı olmasını sağlayacaklarını belirterek, " Highway Outlet AVM'de, yerel basınımızla ilgili böyle bir kalıcı eser bırakmaktan dolayı yönetim kurulumuz adına çok mutluyuz. Gerek tüketicilerimiz ve misafirlerimiz, gerekse Bolu halkı AVM'mizi ziyaret ettiklerinde günlük, haftalık ve aylık dergi, gazete gibi basılı materyallere ulaşabilecekken aynı zamanda da standın içine yerleştirmiş olduğumuz bilgisayarla yerel basın adına Bolu'daki bütün internet gazeteciliğini de takip etme imkanına sahip olacaklar" dedi.
Engelli vatandaşlar unutulmadı
Oluşturulan köşe ile ilgili engelli vatandaşların da düşünüldüğünü söyleyen Tuncer, "Standın bir özelliği daha var. Gazetecilerimizle birlikte burada bir sosyal sorumluluk projesine de imza atmış bulunuyoruz. Daha önce elektrikli tekerlekli sandalyeler için içerde şarj istasyonumuz yoktu. Bu üniteleri de yine okuma köşelerimizin yanına koyarak engellilerimizin de aynı şekilde Bolu basını ile içli dışlı olmasını sağlama imkanına sahip olduk" şeklinde konuştu.
"Bu köşenin amacı yerel basına destek"
Tuncer'in ardından konuşan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu ise, alışveriş merkezi tarafından yerel basına gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydederek şunları söyledi:
"Bu köşenin amacı yerel basına destektir. Yerel basını daha çok okutmaktır. Çok anlamlı bir yer, benim bildiğim kadarıyla Bolu'da ilk defa böyle bir yer yapılıyor. Emeği geçen POLSAN Yönetim Kurulu'na, sayın Genel Müdür Arif Tuncer'e ve AVM çalışanlarına teşekkür ediyorum."

Editör: Pusula Gazetesi