Zonguldak'ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, 2015 yılında meydana gelen heyelanda evleri zarar gören vatandaşların mağduriyetinin görüşmek üzere Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, heyelanzedeler için yapılacak konutların proje ve imar çalışmalarının başladığını belirterek, vatandaşların mağduriyetlerine karşı büyük uğraşlarının sonuç verdiği proje ile ilgili Ankara'da AFAD Yönetim Başkanlığı'nda toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Bozkurt, heyelanzedeler için 15 bin metrekare alana 99 adet, 3+1 şeklinde yapılacak olan kalıcı afet konutlarından hak sahibi olamayan vatandaşların projeye dahil edilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesine yönelik gerçekleşen toplantıda, projeyle ilgili konuları ayrıntılarıyla görüşerek fikir alışverişinde bulunulduklarını ifade etti.

Toplantının sonunda, Başkan Çetin Bozkurt, Hak Sahibi, Borçlandırma ve Yatırım Programı Grup Başkanı İsmail Kaya'ya dünyaca ünlü Devrek Bastonu hediye etti.

Editör: Pusula Gazetesi