Zonguldak'ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, heyelanzedeler için yapılacak 99 konutların proje ve imar çalışmalarına başlandığını söyledi.

Devrek'in Karşıyaka Mahallesi'nde geçtiğimiz yıllarda meydana gelen heyelan felaketinde birçok vatandaşımızın evleri kullanılamayacak hale gelmişti. Mağduriyetlerine karşı çözüm için uğraşan heyelanzedelere müjde Başkan Bozkurt'tan geldi.

Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt'un yoğun çalışmaları neticesinde heyelanzedelere yönelik afet konutları ile ilgili Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve TGS Mimarlık Bürosu ile proje incelemelerinde bulunuldu.

Hak sahibi afetzedeler için yapılacak kalıcı afet konutları İsmetpaşa Mahallesi Afetevleri arkası ile Anadolu Lisesi ve Askerlik Şubesi arkasında bulunan 15 bin metrekare alana yapılacak.

Belediyemizden imar durumu ve alt yapı bilgileri verilerek, 3+1'lik 99 konut için proje çalışmalarına başlandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, " Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Hayelanzedelerin sorununa çözüm bulacağımıza dair söz vermiştik. Şimdi bu sözümüzü tutuyoruz. Heyelanzedelere kalıcı konut yapılması için çalışmalara başlandı. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) ve TGS mimarlık bürosu yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz toplantıda proje ve imar çalışmalarını ele aldık, İsmetpaşa Mahallesi Afet Konutları arkasında bulunan 15 bin metrekarelik alanda 99 adet 3+1 konut yapımına en kısa sürede başlanacak. Hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi