Tüm dünyayı ve Türkiye'yi de etkisi altına alan Corona Virüs salgını nedeniyle Mart ayında ligler iptal edilmiş profesyonel ve amatör futbol büyük bir darbe görmüştü.

2020-2021 futbol sezonunda tüm profesyonel liglerin başlamasına rağmen TFF BAL ve diğer tüm amatör ligleri pandemi sürecinin çok ciddi olması ve amatör takımların maddi olarak test yaptıramayacağını da göz önüne alarak başlatmamıştı.

TFF önceki gün yaptığı açıklamasında Ocak 2021'de pandemi sürecinin normalleşmesi halinde BAL ve amatör liglerin oynatılacağını açıklaması amatörleri sevindirdi.

KEMAL DEMİR AÇIKLAMALAR YAPTI

ASKF Başkanı Kemal Demir konu hakkında şu açıklamayı yaptı: "Mart ayında liglerin iptal olmasının ardından tüm amatörler olarak sorun yaşadık. TFF'nin yaptığı açıklamaya göre Ocak ayı sonunda hayırlısı ile sağlıklı bir ortam oluşturulursa ligler başlayacak. Yaklaşık 9 aydır tüm kulüpler başta olmak üzere futbolcular, teknik heyet ve bizler merakla TFF'nin Amatör liglerin biran önce başlatması için kararını bekliyorduk. O kararda açıklandı ve ocak ayı sonunda herhangi bir aksilik olmazsa ligler başlayacak. Şu anda Ocak ayını bekliyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde Zonguldak'ımızda bulunan Amatör Lig ve BAL' da mücadele eden kulüplerimizin yetkilileri ile bir araya gelerek toplantı yapıp durum değerlendirmesi yapacağız. İnşallah maçlar sağlıklı ortamda oynanır" dedi.