Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Çaycuma ve Gökçebey Temsilcilikleri tarafından "5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü" kutlandı. Çaycuma Albuzlar Restoran'da yapılan geceye 160 kişi katıldı. Emekli olan Eğitim-Sen üyelerine plaket verildi.

Geceye; Eğitim Sen üyelerinin yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, CHP Gökçebey İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi Başkanı Hakan Cura ve Yönetim Kurulu üyeleri, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Çaycuma Temsilcisi Ali Rıza Çetin, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çaycuma Şubesi Başkanı Kıvılcım Kalyoncu ve Yönetim Kurulu üyeleri, Zonguldak İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği Başkanı Bayram Cura, Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol, Kadın Sekreteri Meral Küçükyılmaz ve Özlük Hukuk Sekreteri Fehmi Akça, Eğitim-Sen Devrek Temsilcisi Satuk Kadam ve Yürütme Kurulu üyeleri, Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunlarının da aralarında bulunduğu emekli öğretmenler katıldı.

Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan, zor günlerde Eğitim-Sen'le dayanışma içinde olan herkese teşekkür etti. Günsan, en son sınav değişikliklerinde olduğu gibi "Ben yaptım oldu" denilerek eğitimin her kademesinin yap-boz tahtasına çevrildiğini belirterek, tüm zorlukların ve eğim alanında yaşanan sıkıntıların ancak örgütlü mücadele ile aşılacağını söyledi.

Eğitim-Sen Gökçebey Temsilcisi Servet Büyükkol ise, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı mücadele eden Eğitim-Sen'de örgütlenme çağrısında bulundu.

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol da, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hükümetin darbe girişimini fırsata çevirdiğini belirterek laik ve bilimsel eğitimi savunan, FETÖ başta olmak üzere çeşitli cemaatlerin eğitim alanında faaliyet yürütmesine itiraz eden Eğitim Sen üye ve yöneticilerin darbe girişimi sonrasında ihraç edildiğini söyledi. İhraçlar sonrasında Eğitim-Sen'in ve dostlarının büyük bir dayanışma örneği sergilediğini söyleyen Akyol, "Geçmişte resmi makamların verdiği izinlerle 'FETÖ' denilen yapılanmasının eğitim alanında yürüttüğü faaliyetlere karşı çıkan, çocuklarımızı gençlerimiz bu yapılanmadan korumaya çalışan bizler şimdi 'FETÖ'cü' diye ihbar ediliyoruz. Mesnetsiz ihbarda bulunanlar hakkında hukuksal girişimlerimiz olacak. Dün olduğu gibi, bugün de, yarın da doğrularımızı söylemeye, çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hukuksuz açığa almalarda, ihraçlarda ve sürgünlerde imzası olanlardan hukuk önünde hesap soracağız" dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ise, KHK ile ihraç edilen Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol, Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ve haksızlığa uğrayan diğer eğitim emekçileriyle birlikte olmaya devam edeceklerini söyleyerek ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gecede emekli olan Eğitim-Sen üyeleri; Nilgün Çelik, Fahri Özkan, Burhan Arslan, Mustafa Kayıkçı, Rahmi Yüksel, Bahri Sarı, Ayla Turhan, Mesut Denker, Mahmut Bulut ve Şevki Saraç'a plaket verildi.

Gece, Murat Demirtaş ve Koray Bayramoğlu'nun söylediği türkülerle sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi