Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihindeki "Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri"ne gelenlerin konakladığı Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33 aydın ve 2 otel görevlisi, katliamın 24'üncü yıldönümünde Zonguldak'ta anıldı.

Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından Madenci Anıtı'nda düzenlenen basın açıklamasına, CHP İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Demokrasi Platformu Sözcüsü ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Başkanı Erdoğan Kaymakçı, bu katliamın insanlık tarihinin utanç sayfalarından biri olduğu belirterek, şunları söyledi:

"Tam 24 yıldır insani değerlerini yitirmemiş herkesin yüreğinde kanayan bir yaradır Sivas. Sivas davasında firar eden sanıklarla ilgili olarak 'zaman aşımı' nedeniyle davanın düşürülmesi kararır verilirken, katliamda aktif rol oynayan katillerin avukatlarından bazıları milletvekili, bakan yapılmış, hatta Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atanmıştır. Ancak, Sivas'ın hesabı soruluncaya kadar Sivas'ın ateşi yanmaya devam edecektir. Sivas katliamının, Türkiye'de yaşayan çeşitli inanç ve mezheplerden halkımızın umudu ve aydınlık geleceği olan aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 2'si otel görevlisi 35 insanın ırkçı-gerici güçler tarafından katledilmesi, katillerin iktidar güçleri tarafından korunması açısından aradan geçen 24 yıla rağmen, yarattığı acıların tazeliğini sürdürmesi tesadüf değildir. Bizler Demokrasi Platformu bileşenleri olarak Sivas katliamında, öncesinde ve sonrasında yaşanan bütün katliamlarda hayatını kaybeden canlarımızı saygıyla anıyoruz. İnsanlarımızın, aydınlarımızın katledilmediği, düşüncenin suç sayılmadığı, düşüncelerinden dolayı insanların öldürülüp yakılmadığı; eşit, özgür, laik, demokratik, 'Başka bir Türkiye' için mücadele kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz."

Sloganlar atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Pusula Gazetesi