Zonguldak Merkez'de eğitim-öğretim veren Mehmet Çelikel Lisesi'nin koordinatör olarak yürüttüğü "Herkül'ün 12 Görevini Arıyoruz" başlıklı Erasmus+ Projesi, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen etkinlikle tamamlandı.

2014 yılında Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından hibelendirilen, aralarında Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ve Atina Üniversitesi'nin bulunduğu proje, Herkül'ün tematik seyahatlerini ve Avrupa'yı dolaşarak gerçekleştirdiği 12 görevini konu alıyor. Proje çerçevesinde "Mobil Oyun, Digital Çizgi Roman, Veri Toplama Platformu, İnteraktif Seyahat Rehberi, BİT Entegrasyonu" üzerine öğretmenlere yönelik hazırlanan "Öğrenme Yönetim Sistemi" ve bir "E-Kitap" üretildi.

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Yılmaz yaptı. Yrd. Doç. Dr. Selay Arkün Kocadere'nin gerçekleştirdiği proje tanıtımı ve AB Okul Eğitimi Projelerine yönelik bilgilendirmenin yanı sıra, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sadi Seferoğlu, Prof. Dr. Yasemin Usluel ve birçok akademisyen, projenin ana amacı olan eğitimde teknoloji entegrasyonuna yönelik seminerler ve atölyeler düzenledi.

Proje Koordinatörü Mehmet Çelikel Lisesi İngilizce Öğretmeni Özlem Kaplan, yaptığı açıklamada, "Üç yıllık uzun bir yolun sonunda böyle büyük bir başarı elde ettiğimiz için gururluyuz. Üniversitelerle işbirliği yapmak hem kariyerimize, hem de kurumlarımıza daha profesyonel bir atmosfer kazandırmıştır. Dört yıl önce kurduğumuz bir hayalin gerçekleşmesine yardımcı olan tüm proje ortaklarımıza ve özellikle büyük özveri ile çalışan Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü hocalarımıza ayrıca teşekkür ederiz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi