AK Parti Çaycuma Belediye Başkan Adayı Ahmet Karayılmaz, ilçede görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Hotel Perla'da gerçekleştirilen kahvaltıya; AK Parti İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı, Kadın Kolları Başkanı Suzan Akman, Gençlik Kolları Başkanı Tolgahan Köktürk, İlçe SKM Başkanı Ali Büber, mahalle başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

İlçe Başkanı Veysel Karani Doğancı seçimi zafere göğüsleyeceklerine inandığını ifade ederek; "31 Mart seçimi öncelikle ülkemize ve Çaycuma'mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bizler teşkilat olarak, kadın ve gençlik kolları, mahalle başkanları ve AK Parti'ye gönül vermiş tüm dava arkadaşlarımız ile 31 Mart akşamı bu seçimden zaferle çıkacağımıza inanıyoruz. En büyük amacımız Sayın Ahmet Karayılmaz ile birlikte Çaycuma'ya hizmet etmek, Filyos Projesi ile daha da büyüyecek olan Çaycuma'mıza Belediye Başkanımız ile güçlü bir şekilde hizmet vererek zafere ulaşmaktır"diye konuştu.

'İÇİMDE YILLARDIR ÇAYCUMA SEVDASI VAR'

AK Parti Çaycuma Belediye Başkan Adayı Ahmet Karayılmaz içinde yıllardır Çaycuma sevdası olduğunu söyleyerek; " 31 Mart'a giden bu yolda, yükü en fazla taşıyacak mahalle başkanlarımızdan, ana kademedeki teşkilat mensuplarımız ile basını buluşturmak istedik. Derdimiz, sevdamız Çaycuma'yı çok farklı bir noktaya çıkmağı istiyoruz. Bu derdimizi eyleme geçirmek için bu işe soyunduk. Teşkilatımız bizleri bu göreve layık gördüler. Çok çalışacağız. Hiçbir seçim kolay değildir. Biz inancımızı ortaya koyuyoruz"diye konuştu.

Adaylık sürecinin nasıl geliştiğini de anlatan Karayılmaz; "Son genel seçimlerden sonra milletvekillerimize böyle bir heyecanımın olduğunu söylemiştim. Yıllardır bürokrasinin içinde yöneticilik yapıyorum. Bu yöneticilik ile kendi ilçeme kendi bilgim ve görgüm ile birlikte bir şeyler vermek istiyorum. Çaycuma yaşanılası bir kent. Gerek coğrafyası gerek sosyal yaşantısı ile çok farklı bir ilçe. Birçok yönden gelişmeye açık olan memleket. Burası benim anavatanım. Bu sevda ile bu yola çıkmak istediğimi teşkilatım ile paylaştım. Eğer seçilebilirsem ben bu işi yaparım cesaretini göstererek bürokrasiden 6 Kasım 2018 tarihinde istifa ettim.

1969 Zonguldak doğumluyum. İlk, orta ve liseyi Çaycuma'da bitirdim. Lise yıllarımın tamamında sportif etkinliklerinde ciddi çalışmalarım oldu. Hacettepe Üniversitesi Maden Yüksek Meslek Okulu'nu bitirdim. Ardından işletme okuduktan sonra üçüncü üniversitemi beden eğitimi bölümünde tamamladım. Marmara Üniversitesini birincilik ile bitirdim. Hayatımın hep bir tarafından sportif etkinlikler vardı. 2000 yılında Çaycuma'ya dönerek öğretmenlik yapmaya başladım. Çaycuma'ya farklıkları getirmek, Çaycuma'da kendi branşım ile ilgili ciddi çalışmalar yapma derdim vardı.

Çaycuma ve Zonguldak Gençlik ve Spor Müdürlüğü görevlerinde bulundum. Yaptığım projeler ile devletin katkısını almadan, çeşitli yardımlarla güzel işler başardık. Su sporları merkezinin yapılması, futbolcu fabrikasının Zonguldak'a kazandırılması, Nebioğlu Beldesinin futbol sahası Çaycuma sahasının revize edilmesi, Filyos Beldemizde bir futbol sahasının olmayışı konusunda istişareler yaparak katkıda bulundum. Bilgim dışında sporun başkenti olan Samsun ilimize atandım. 16 ay orada güzel çalışmalar oldu. Samsunspor Kulübü Başkanlığına getirildim. Buda insanların bana ne kadar

'HERKESİN ULAŞABİLECEĞİ BİR BAŞKAN OLACAĞIM'

Gönül belediyeciliği yapmak konusunda bizim bir sevdamız var. Hiçbir beklentimiz yok. Devletin gülen yüzünü en iyi şekilde göstermeyi hedefliyorum. Çaycuma Belediye başkanlığını çok önemsiyorum. Çaycuma'nın önündeki 20-30 yılını planlayarak Türkiye'nin en güzel ilçelerinden biri olarak, sürekli adı konuşulan, insanların mutlu olacağı bir kent hayalimiz var.

30 yıllık evliyim. Bir kızım var inşallah psikolog olarak atanacak. Matematik öğretmeni olan eşim artık bundan sonra aramıza katılacak. Basın bizim yaptıklarımız en güzel şekilde duyurma noktasında tek materyalimiz. Sizlerin talepleri doğrultusunda birbirimize destek olarak iyi bir aile ortamında bu çalışmayı yürüteceğiz"diye konuştu.

Yaşam tarzında herkesle iletişim kurabilen bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Karayılmaz, herkesin ulaşabileceği bir Belediye Başkan olacağını söyleyerek Şubat ayı içinde belediye meclis üyesi adaylarını açıklayacaklarını ifade etti.

Karayılmaz son olarak basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Editör: Pusula Gazetesi