TFF 2. Lig Kırmızı gruptaki temsilcimiz Zonguldakspor'da Teknik Direktör Cahit Terzi Şanlıurfa yenilgisini değerlendirdi. Terzi hakemin kötü yönetimini ön plana çıkararak açıklamalarda bulundu.

Terzi "Şanlıurfa karşısında beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Karşımızda ekonomik olarak çok güçlü ve kaliteli oyunculardan oluşan bir akım vardı. 25 milyona yakın para ile kurulmuş bir ekip" şeklinde konuştu.

HAKEME VERYANSIN ETTİ

Terzi hakeme yüklenerek "Tabi biz bunları bir bahane olarak sunmuyoruz. Bizim için bu maçta söyleyebileceğimiz en önemli konu, hakem. Bir hakemin maçı katletmesi ancak böyle olur. 10'uncu dakika 2 sarı kart verdi ve o dakika da belli oldu hakemin psikolojisi. Direkt kırmızı kartlık pozisyon vardı. İkinci yarı ise bir futbolcularının ikinci sarı karttan atılması gerekiyordu. Son 30 dakikayı 9 kişi oynayacak Şanlıurfaspor, müsabakayı 11 kişi tamamladılar. Bu da hakemin üstün becerisi oluyor. Ve her pozisyonda sarı kart verdi. Takımın kolunu kanadını kırdı. Takım oynama hevesini yitirdi. Gereksiz gösterdiği kartlar ile takım ister istemez düştü. Çocuklar yüzde 100 mücadeleye giremediler. Sahanın yıldızı hakemdi. O maçta herşeyi yapan, Zonguldakspor'a sürekli fren yaptıran hakemdi. İkinci devre girdiğimiz iki tane net pozisyon var. Onları atamadık. Kamil ile Okan'ın penaltı pozisyonları var. Bunlar da es geçildi" dedi.

"HERKESİ 3-0, 5-0 YENEMEYİZ"

Ligde güçlü takımlar olduğunu belirten Cahit Terzi ligin güçlü ekiplerinden Perdik'i de yendiklerini belirterek "Pendikspor'da iyi bir takım ve biz onları yendik. Onlarında bütçesi fazla. Ama Onları yenmesini bildik. Hakem maçı doğru yönetsin biz yenilebilir. Biz hakem baskısı bu kadar olabilir. Biz yüzde eli yüzde elli yönetilsin istiyoruz. Adaletli olsunlar. İkinci devre biz onları yenebilirdik. Çok kötü bir gol yedik. Penaltı pozisyonu zaten tartışılabilir. Herkesi 3-0, 5-0 yenemeyiz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir takım yok" dedi.

"BEKLENENİ VEREMEYEN FUTBOLCULAR VAR"

Bazı futbolcuların beklentileri karşılamadığını ifade eden Terzi, "Beklediğimiz randımanın altında 3-4 oyuncu var. Ama onlarında bu durumu aşacaklarına inanıyorum. Uzun süredir beraberiz. Zonguldakspor'u bu seviyeye taşıyanlar onlar. Sakatlıktan çıkma ve maç, idman eksiklikleri var. Her geçen gün biraz daha üstüne koyarak halledebileceğimize inanıyorum. Performansların yükseleceğine inanıyorum. Ziraat Türkiye Kupası müsabakasına 3-4 değişiklik yaparak sahaya çıkacağım. Sürpriz isimler değiller. Oynayabilecek çocuklar var." şeklinde konuştu.

"PLAY-OFF ÇİZGİSİNİ YAKALAYABİLİRİZ"

Terzi umutsuzluk olmaması gerektiğini ifade ederek "Çıkış yakalayabiliriz. Play-off çizgisini de rahatlıkla yakalayabiliriz. Ama bu biraz saygı ve sabrın yanı sıra destek istiyor. Bu çocuklar evlerini buraya taşıdılar ve kiralarını veremiyorlar. Bu sıkıntılar devam ediyor. Biz bu durumda bile Urfa ile kafa kafaya oynayabiliyoruz. Hakem hegomanyasına takılmasak belki de maç çok farklı bir şekilde bitecekti" dedi.

"FUTBOLCULARIMI YÜREKTEN KUTULUYORUM"

Futbolcuların mücadelesinden memnun olduğunu belirten Terzi, "Ben bu çocukların hepsini tebrik ediyorum. Futbolcuların bu durumda bile saha çıkmaları büyük başarı. Herkes buradaki ekibe saygı göstersin. Bu ekip 2-0'dan maçı döndürdü ve 2-2 yaptı. Bunlar az değil. Koca kulüpler döndüremiyor. Karakterli bir takımımız var. Yüreklerini sahaya yansıtıyorlar. Bundan sonra da böyle olacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi