-ÖZEL İÇERİK-

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, 'Zonguldak Limanı kapatılacak' iddialarına yanıt verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Zonguldak Limanı'nın kapatılması yönünde çalışmalar yapıldığını ileri sürerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ve Enerji Bakanlığı'na soru önergesi verdiğini ancak yanıt alamadığını belirtmişti.

Milletvekili Uçar, Zonguldak Limanı'nın kapatılmayacağını ifade ederek "Liman şehrimize yıllardır hizmet veren çok önemli projelerimizden bir tanesi, herkes liman yapmak için uğraşıyor. Limanı kapatmak, ortadan kaldırmak gibi bir şey olabilir mi?" diye konuştu.

"ZONGULDAK LİMAN ŞEHRİMİZE YILLARDIR HİZMET VEREN ÇOK ÖNEMLİ PROJELERİMİZDEN BİR TANESİ"

Milletvekili Hamdi Uçar, Pusula'nın 'Zonguldak Limanı kapatılacak mı?' sorusuna şöyle yanıt verdi: "Ne yazık ki Zonguldak'ta yapılacak işlerle ilgili sürekli çarpıtılarak kamuoyuna yansıtılıyor. Sürekli yapılacak projelerde olsun, Kız Meslek Lisesi'nde olsun, Maden Mühendisleri Odası Şube binasının olduğu yer olsun 'yok yıkılıyor, kapatılıyor, yok ortadan kaldırılıyor' gibi alakası olmayan konular gündeme getiriliyor. Bu şekilde kamuoyu yaratmaya çalışıyorlar. Oysa gerçeğin ne olduğunu kamuoyuna aksettirmeden muhalefetin de basın camiasının da ilgili muhataplarına sorması gerekiyor. Maalesef bu böyle olmuyor, sürekli 'miş, muş' dolu cümlelerle burada gündem yaratılmaya çalışılıyor. Liman şehrimize yıllardır hizmet veren çok önemli projelerimizden bir tanesi, herkes liman yapmak için uğraşıyor. Limanda RO-RO seferleri yapıyoruz, kömür nakli işlemleri yapıyoruz, balıkçılarımıza yer gösteremiyoruz, yat teknelerine yer gösteremiyoruz, bu kadar ihtiyaç varken limanı kapatmak, ortadan kaldırmak gibi bir şey olabilir mi? Bunu nereden çıkartıyorlar, nasıl gündeme getiriyorlar anlamış değilim. Biz sadece belirttiğim gibi limanın daha temiz, halkımızın kullanabileceği, sahil düzenlemesi kapsamında hizmete sunmak için uğraşıyoruz."