Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Corona virüs önlemleri kapsamında bankaların getirdiği uygulamaların vatandaşa eziyet çektirdiğini ifade etti.

Kredi ertelemeleri konusunda bankaların vatandaşlara her türlü zorluğu çıkardıklarını belirten Topaloğlu "Bankalara soruyoruz, sizde hiç vicdan yok mu? Bu kadar karlar elde ettiniz 3 ay kar etmeseniz ne olur?" dedi.

Başkan Topaloğlu, hükümete bankalar üzerinden çağrıda bulunarak şöyle konuştu; "Bankalar vatandaşa işkence çektiriyor, BDDK seyrediyor, hükümet bankalara söz geçiremiyor. Dünyayı kasıp kavuran salgına karşın mücadele ederken bile bankalar, vatandaşa her türlü zorluğu yaşatıyorlar. Yıllardır vatandaşın sırtından çok yüksek kar eden bankalar bu krizi bile fırsata çevirmeye çalışıyorlar. Özellikle dar gelirli tüketicilerimiz bankalarda kuruş almak için saatlerce bekliyorlar, çoğunlukla da hüsrana uğruyorlar. Kredi ertelemeleri konusunda bankalar her türlü zorluğu çıkarıyorlar, Çok yüksek faiz oranlarıyla vatandaşa iyilik yerine kötülük yapıyorlar. BDDK hiç bir şey yapmıyor. Bankalar istediği gibi davranıyorlar. Hükümet vatandaşa şirin gözükmek için açıklama yapıyor. İnsanlar buna güvenerek saatlerce soğukta kuyruklarda bekliyorlar. Hükümetin sözü bankalara geçmiyor mu? BDDK ne yapıyor. Kesin katı kurallar konmalı herkes buna göre hareket etmelidir. Bankalara soruyoruz, sizde hiç vicdan yok mu? Bu kadar karlar elde ettiniz 3 ay kar etmeseniz ne olur? Bu zorlu süreçte bankalar aklını başına almalı vatandaşa her türlü kolaylık sağlanmalıdır.