Çingene olarak tabir ettiğimiz vatandaşlarımızın müzikle iç içe yaşadığını biliyorsunuz. Her ne kadar bazı dizilerde ve filmlerde espiri konusu olarak Çingene kavgasına müzik sayesinde son veriliyor olsa da bu tekniğin gerçeklik payı yüksek. Yapılan araştırmalar sonucu müziğin insan beynine daha çok kan ve bu sayede oksijen depolanmasına yardımcı olduğu için uyarıcı bir etki gösterdiği ve insanı harekete geçirdiği ortaya çıkmış. Bu pencereden bakılınca müzik ne kadar yararlı değil mi? Müziğin zararlı olduğuna dair çok fazla bir bilgi yok. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da muhalif bilgiler bulunmakta. Müzik yasal morfindir fikrini ileri atanlar, müziğin sakinleştirici ve dinginleştirici etkisini ele alırlar. Müzik stresten ve stresi ortaya çıkaran kötü durumlardan uzaklaştırıyor evet, ancak biz fark etmeden zihnimizdeki iyi anıları da siliyor ve unutkanlığa sebebiyet veriyor deniliyor. Bu konunun bilimsel araştırması yapılmış mı bilinmez. Bu konu aklınıza takıldıysa derinine araştırma yapabilirsiniz.

Müziğin ilham verdiği ve yaratıcılığı ortaya çıkardığı söylenir. Müzik bir sanat dalıdır ve diğer sanat dallarını tetiklemesi birlikte hareket ettiği zaman ortaya daha güzel üretimlerin çıkması zaten beklenen bir sonuçtur. Başta da söylediğimiz gibi müzik ruha hitap eder ve insanın fiziksel olarak yatığı davranışlar ruhunun yansımalarıdır. Rahmetle andığımız Müslüm GÜRSES konserlerini bir hatırlayalım. Havada uçuşan jiletlerden bahsediyorum. Müslüm bey bir çok konserinde gençleri bu tarz davranışlarda bulunmaması için uyarmıştır ama ruhta farklı bir yansıma yapan arabesk tarzı müzik birde Müslüm beyin yorumuyla ortaya çıkınca ortaya bu tarz görüntüler çıkmaktaydı. Bu örnek göz önünde bulundurulduğunda özellikle belirli tarzların çok fazla dinlenmesinin zararlı olduğunu görebiliyoruz. Hani müzik ruhun gıdasıydı soruları akla geliyor bu aşamada ancak görülüyor ki ruh, acıdan da beslenebiliyor. İnsan beyninin sağ ve sol yarım küresinin uyum içinde çalışmasını sağlayan müzik etkili öğrenmeyi sağlıyormuş. Müzik nefes almayı, kalp atışlarını ve metabolizmayı doğrudan etkiliyormuş hafifi ve hareketli müzik eşliğinde yapılan idmanların farklı sonuçları ortaya çıkıyormuş.

Müziğin fayda ve zararları bu şekilde özetlenebilir. Arama motorlarına Mp3 dönüştürücü yazarak ulaştığınız müziğe artık daha farklı bir gözle bakabilirsiniz. Peki müziğe nasıl, hangi site üzerinden ulaşıyorsunuz?

Sıra Dışı Bir Platform

Pek çok müzik indirme sitesi orijinal şarkıları sizlere mp3 formatında sunmak için oluşturulmuştur. Ancak https://www.tubidy.ist/ platformunu incelediğinizde aynı şarkının farklı yorumlarını indirme ayrıcalığına sahip olduğunuzu görüyorsunuz. Tubidy işlemlerinizi ana sayfada bulunan popüler, mp3ler, son eklenen mp3ler kategorisi başlıkları altından güncel müziklere ulaşarak yapabilirsiniz. Ayrıca site içi arama çubuğunu kullanarak aradığınız mp3 e farklı yorumlarla kavuşabilirsiniz. Monotonluktan sıkılanların platformu mp3indir.ist'e hoş geldiniz.

Editör: Pusula Gazetesi