Proje kapsamında ilçe ve köylerde eğitim öğretim veren toplan 77 okul bahçesine meyve fidanı dikilecek, bakımı de öğrenciler üstelenecek.

İlk fidan dikim töreni Çaycuma İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu'nda gerçekleşti. Törene; Kaymakam Serkan Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Gıda Tarım ve Orman İlçe Müdürü Coşkun Ulutaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Okul Müdürü Ersoy Salman, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyeleri öğrencilerle birlikte dut, hurma, elma ve armuttan fidanları toprakla buluşturdu.

Oda olarak katkı verdikleri proje kapsamında her okula 2 fidan dikileceğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın; " Çocuklara erken yaşta ağaç sevgisini aşılamak amacındayız. Tarafımızdan temin edilen fidanlar ilçe ve köylerde eğitim öğretim veren tüm okullarımızın bahçesine dikilecek. Projede emeği geçen Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Bartın Oto ve İşadamı Alim Koraman'a teşekkür ederim. Projenin hayırlı olmasını dilerim"diye konuştu.

'YEŞİLLİKTEN ÇOK ÜRETİME YÖNELİK BİTKİLERDEN YANAYIZ'

Kaymakam Serken ise proje hakkında şunları söyledi; "Çaycuma'daki tüm okullarımıza meyve fidanların dikimi yapacağız. Fidan desteğini Ziraat Odası Bakanlığımız yapıyor. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Proje kapsamındaki önemli amaçlarımızdan bir tanesi okul bahçelerinde yeşillik oluşturan çam bulunmasından ziyade üretime yönelik bitkiler yetiştirip ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. Çocuk bir şeyleri yetiştirebilmeyi fark ettirecek, bakımını da çocuklarımızın üsteleneceği meyve fidanları yetişecektir. İnşallah bu sayede çocukluktan itibaren okulun bahçesinde meyve fidanları ile büyümeye alışan çocuklarımız, yetişkin olduklarında büyük meyve bahçeleri oluşturmayı isteyeceklerdir. Projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum"şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Ersoy Salman da katkılarından dolayı tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi