Zonguldak'ta yaşayan 47 yaşındaki Nazmiye Doğangaç, yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle "biporal matik hastalığı"na yakalandı. Bu hastalığın kendisini intihara sürüklediğini belirten Doğangaç, "Önceleri 'manik depresif bozukluk' veya 'manik depresyon' adıyla bilinen 'bipolar bozukluk', riskli davranışlar nedeniyle ilişkilere ve kariyere zarar veren, tedavi edilmediği zaman intihara bile yol açan ciddi ruhsal bir hastalıktır. Bipolar bozukluk, maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler olarak tanımlanır. Ben bu hastalığa 3 yıl önce yakalandım. Fiziksel olarak kendinizde bir sorun yok, hasta değil gibisiniz, ama bu hastalık sizin hayattan hiçbir tat almamanıza, zamanla kendinizi bu dünyaya ait olmamaya alıştırıyor. Bu dünyadan gitmek, ölmek istiyorsunuz. Birkaç defa intihar girişiminde bile bulundum" dedi.

"HASTALARININ BİLİNÇALTINI BOŞALTIYOR VE SİZİN HAYATA BAKIŞ AÇINIZI DEĞİŞTİRİYOR"

Yaşadığı sorunlar nedeniyle bu hastalığa yakalandığını ve tedavisinin olmadığını belirten Nazmiye Doğangaç, "Şimdiye kadar bir şekilde ölmüş olmam gerekiyordu. Ancak bugün hayatta olmamı Dr. Halil Ata Bıçakçı'ya borçluyum. Kendisinin tedavi programlarına katıldım. Yaptığı değişik tedavi yöntemleriyle hastalarının bilinçaltını boşaltıyor ve sizin hayata bakış açınızı değiştiriyor. Onun sayesinde bu güne kadar hayatta kalabildim. Ben belki bir süre sonra aranızda olmayacağım. Bu nedenle ben hocamızı ikna ederek, Zonguldak'a getirmek istedim" açıklamasında bulundu.

"İNSANLAR KENDİLERİNE HEDİYE VERECEKLER"

Amacının kendisi gibi olanlara ve Zonguldaklılara yaşama farklı açılardan bakmanın güzelliklerini görmelerini sağlamak olduğunu belirten Doğangaç, "İnsanların hayatın güzelliklerini fark etmeleri gerekiyor. Hocamızı Zonguldak'ta program yapması için davet ettik. Kendisi de kabul etti. GMİS Şemsi Denizer Konferans Salonu'nda 2 Temmuz tarihinde bir konferans verecek. Bu 3 aşamadan oluşacak olan bir konferans. İlk bölümde katılımcıların bilinçaltı temizliği ile ilgili bir program yapılacak. İkinci bölümde hayallerin nasıl gerçeğe dönüştürüleceği anlatılacak. Son bölümdeyse hipnoz yani 'orjine yolculuk' dediğimiz program gerçekleştirilecek. Bu programa katılanların şunu bilmesini istiyorum. Kendilerine hediye verecekler. Yani bu program onların kendilerine verdiği bir hediye olacak" ifadelerini kullandı.

"KAÇ DEFA İNTİHAR ETMEYİ DÜŞÜNDÜM, BİLMİYORUM"

Kendisinin bu tedavi yöntemiyle hastalığını yenemese de hayatta kaldığını belirten Doğangaç, "Çok zor dönemlerden geçtim. Kaç defa intihar etmeyi düşündüm, bilmiyorum. Kaç defa intihara kalkıştım ve hep son anda ya kurtarıldım ya da vazgeçtim. Ancak Dr. Bıçakçı'nın tedavi programı sonrasında kendimde çok şeyin değiştiğini fark ettim. Benim hastalığımın bir tedavisi yok. Zonguldak'ta benim durumumda olan 22 hasta var ve onlar benden daha kötü durumdalar. Ben Ankara'da tedavi gördüm ve bu değişikliği buradaki doktorum da fark etti. Ben son günlerini yaşayan birisi olarak insanların bu güzel eğitimden yararlanmasını istedim. Herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi