Zonguldak'ın kronik sorunlarını dile getiren Muhtar Girgin isyan etti.

Girgin'in yaptıgı paylaşım şöyle;
"Kim bizi birbirmize düşürüyorsa Allah bildiği gibi yapsın. Sanayide, demir çelikte harikalar yaratan ilimizi ne hale düşürdük. Bağrından iki il çıkartan Şanlı Zonguldak! Cumhuriyetin ilk ili sanayi devi. Seni kim bu hale getirdi? Şehir küme düşmüş, değerli insanlar, katkı sağlayanlar şehri terk etmiş. Hızla göç fazlalaşmış, yatırımcı gelmiyor, iş sahaları kapanıyor. Aileler ekonomik sıkıntılardan dağılıyor artık. Üniversiteye ögrenci gelmiyor, biz nelerle uğraşıyoruz?

Fazla birşey yazmak olmaz ama şunu paylaşalım. Bu şehir artık çok hasta. Herkes 'Benim' diyor ama bu gemide hepimiz varız. Yıllarca Filyos Projesi'ni bekledik, artık sonuna geldik. Bakalım ne katkı sağlayacak? Takip edelim. Filyos' a yapılacak projeyi biz mi çok arzu ediyoruz? Yoksa buraya yatırım yapacak sanayici mi? Onlar da
istesin ama biz de çok isteyelim. Filyos'a kaç tane daha santral yapılacak, kaç fabrika yapılacak? Bunları takip edelim. Yatırımcı gelsin, kömür ocaklarımız açılsın.

Yollarımız var, bitmeyen v.s v.s. Birileri üzerimize virüsü atmış 'Onlar birbirlerini yesin, biz bu şehiri parmağımızla oynatalım" diyor. Her bir metre karesi satılmış il! Kendine gel, başka Zonguldak yok. Bu yapılanları başka ilde yapamazsınız."