Saksı çiçekleri çok kırılgan ve nazik bir yapıya sahiptir. Bu nedenle saksı çiçeklerinin ömürleri de sizlerin onlara ne kadar özen gösterdiğinizle doğrudan ilgilidir.

Çiçek bakımı kolay bir işmiş gibi görünüyor olsa da aslında oldukça zordur. Eğer sizlerde evinizde baktığınız ev çiçeklerinin ölmesinden, bakımsız görünmesinden şikayetçiyseniz, bu püf noktalarını uygulayarak daha uzun yaşamalarını sağlayabilirsiniz.

Saksıda çiçek bakımının ilk kuralı fazla sulama ve drenajdır. Yani fazla sulandıklarında yada düzenli olarak drene edilmediği zaman, bitkilerin kökleri çürümeye başlar. Taşlar ve diğer drenaj ürünleri sayesinde doğru dengeyi tutturmanız mümkün olabilir. Sulama zamanı aralarında toprağın kuruması izin vermek de çiçeklerin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Gün ışığı almasına yardımcı olun. Su kadar ışık da bir bitkinin ömrü için çok çok önemli bir role sahiptir. Çiçeklerinizi mutlaka evinizin gün ışığı alan alanlarına yerleştirin. Cinslerine göre, direk olarak güneş ışığına ya da gölgeye ihtiyaç duyarlar. Eğer az ışık isteyen çiçekleri direk güneş ışığı alan yerlere koyarsanız, zamanla yaprakları kararmaya başlar. Saksı çiçekleri için toprak da oldukça önemlidir. Bitkilerin besinlerini aldığı ve yaşadığı alan olan toprağı çiçeğinize uygun özellikte seçmeniz büyük önem taşır. Ve toprak değişimi için ilkbahar ayını beklemelisiniz.

Ev çiçekleri yerlerinin sıkça değiştirilmesinden hoşlanmazlar. Onlar için uygun alanı bulduğunuzda yerlerini kesinlikle değistirmemelisiniz. Çiçeklerinize fazla gübre eklemek etkileyici bir hızda büyümelerine sebep olur ancak çok fazla eklemek saksını değiştirmenize sebep olur. Ve bu çiçeklersiniz için sorun oluşturabilir, özellikle yaz aylarında zararlılar için cazibe merkezi haline getirir. Bu sebepten çiçeklerimize genellikle büyüme ayları olan ilkbahar ve yaz mevsiminde 3 defa çözünür bir gübre uygulanmalıdır.

Sizler için araştırdığınız bu yazımızdaki tavsiyelerimizi uygulayarak sizlerde ev çiçekleri ile uzun yıllar geçirebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi