Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldakspor'da 3-2'lik Amedspor zaferinin yankıları sürüyor. Maça çok çok iyi başlamasına rağmen, pozisyonları bulan, rakibi bunaltan ekip olmasına rağmen üst üste yapılan hataların ardından 2-0 yenik duruma düşen Zonguldakspor'da futbolcular devre arasında adeta kenetlendi, galibiyet yemini etti. İşte o kahramanların gelen zaferle ilgili açıklamaları.

SELÇUK "11 TANE DELİKANLI ADAM"

Son haftaların en istikrarlı ve takımın en tecrübeli futbolcularından birisi olan sağ kanat oyuncusu Selçuk Vural bazı taraftarlara sitemde bulunarak ilk yarı yedikleri küfürleri hak etmediklerini söyledi. Selçuk "2-0 geriye düştük. Herkes karamsarlaştı. Taraftar bize küfür etmeye başladı. Soyunma odasına girdik. Biz bu maçı çevireceğiz, burada 3 puanı alacağız dedik. 11 tane delikanlı adam. Oynayanda oynamayanda, hepsi aynı. Sonra çıktık ve sonuç ortada. "

FURKAN: "TAKIM RUHUNU KAYBETMEDİK"

Oyuna genelde sonradan girmesine rağmen görev aldığı süre içinde terinin son damlasına kadar mücadele eden golcü futbolcu Furkan Aydın maçı değerlendirdi. Furkan "Müthiş bir maç oldu. Geriden gelmemize rağmen takım ruhunu kaybetmedik. İkinci yarı çıktık aslanlar gibi oynadık. Takım arkadaşlarımızın ayağına sağlık." Dedi.

MERT: 'ZAFERİ EŞİM VE ÇOCUĞUMA HEDİYE EDİYORUM'

Takım Kaptanı Mert Caymaz, 1 gün önce eşi ve çocuğu geçirdikleri trafik kazasında ölümden döndüler. Ama o sahaya çıktı, yüreğini ortaya koydu. Cengaver gibi savaştı, takım arkardaşlarına önderlik etti.

İşte o Kaptan Mert Caymaz'ın soyunma odasındaki duyguları: "Böyle maçlardan sonra aslında konuşmaya gerek yok. İlginç bir ilk yarı. Hakem 3 metreden ofsaytı nasıl göremiyor dediğimiz bir gol. Sonrasında bir anda 2-0 oldu. Ne olduğunu anlayamadık. Ama devre arası biz gerekenleri söyledik. Burada bir tarih yazdık. Allah'ın izniyle yolumuz açık. Böyle devam edeceğiz. Eşim ve çocuğum çok büyük kaza geçirdiler. Allah korudu. Hiçbir sıkıntı çıkmadan ufak tefek sıyrıklarla atlattılar. Bu galibiyeti onlara armağan ediyorum. Allah bizi korudu. Verilmiş sadakamız varmış. Bu galibiyeti onlara armağan ediyorum. Onları çok seviyorum" dedi.

OSMAN: 'ALLAH YARDIM ETTİ, KAZANDIK'

Zonguldakspor'un en tecrübelisi. Kaleci Osman Kurtuldu, Amed zaferinin ardından önce Allah'a sonra takım arkadaşlarına teşekkür etti. Osman "2-0'dan 3-2 yaptığımız için çok mutluyuz. Takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yönetimden taraftarımızdan Allah razı olsun. Bizi desteklediler. Yalnız bırakmadılar. Biz soyunma odasında konuşmuştuk. Kazanacağımıza inanıyorduk. Allah yardım etti ve kazandık. Taraftarımıza hayırlı olsun.

Bu bir takım oyunu biz her zaman inanıyorduk. Biz soyunma odasında şunu konuşmuştuk. Eğer biz bu maçı çeviremiyorsak, inanmıyorsak sahaya çıkmayalım diye. Herkes birlik ve beraberlik içerisinde kazanacağımıza söz verdik ve kazandık." Dedi.

İLYAS: 'KAZANACAĞIMIZI BİLİYORDUK'

Zonguldakspor'a devre arasında Pazarspor'dan transfer olan genç futbolcu İlyas, Amedspor karşısında sezonun ilk resmi maçına çıktı. Kırmızı-lacivertli formayı maçın son dakikalarında giyen İlyas "Biz devre arasına girdiğimizde kazanacağımızı biliyorduk. Birlik sağladık. Katkı sağladıysam ne mutlu bana" dedi.

ANIL: "HAKEMİ DE RAKİBİ DE YENDİK"

Devre arasında transfer edilen sağ bek oyuncu Anıl, maç boyunca takım arkadaşlarına uyum sağladı, sağbek görevini yaptı. Yenilen golleri bireysel hata olarak tanımladı, özeleştiri yaptı. Anıl takım arkardaşlarına da zaferden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu: "Maça çok iyi başladık. Bireysel hatalardan gol yedik ama maçı çevirmesini bildik. Hakemi de rakibi de yendik. Tüm takım arkadaşlarımın ayağına sağlık. Her maç böyle oynayacağız inşallah"

Editör: Pusula Gazetesi