Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, "Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan meslekten ihraç edilen hemşire Zerrin Z. ile öğretmen Sevda D. katıldı. Tosya'da görev yaptığı esnada meslekten ihraç edilen hemşire Zerrin Z, savunmasında örgütle bir ilişkisinin bulunmadığını belirtti. Devletine ve milletine zarar verecek bir hareket veya yapıda bulunmadığını belirten Zerrin Z, "Herhangi bir örgüte yardım etme gibi bir amacım, kastım yoktur. Vatandaş hakkı olarak sendikaya üye oldum. Bu olaylar sonrasında istifa ettim ama üye kaydından düşürülmediğini mahkemede öğrendim. Faizsiz banka olduğu içinde birikimimi Bank Asya'ya yaptım. Mağdurum, beratımı istiyorum" dedi.

Sevda D. ise, suçsuz olduğunu iddia ederek beraatını talep etti. Sevda D., "Her şeyi anlattım. Tamamen maddi sıkıntılar yaşadığım için onların ortamında kalmak zorunda kaldım. Onlarla uyuşamadığımız içinde iki defa işten çıkartıldım. Mağdur edildiğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti, örgüte yardım suçundan Zerrin Z'yi 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırırken, örgüt hakkında bilgiler verdiği gerekçesiyle etkin pişmanlık yasasından dolayı meslekten ihraç edilen öğretmen Sevda D.'nin de beraatına karar verdi.

Editör: Pusula Gazetesi