Kilimli Gençlik Merkezi, ilçenin gençlerine eğlenceli ve kaliteli vakit geçirmelerini sağlıyor. Düzenlenen turnuvalar sayesinde gençler adeta kenetleniyor, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını yaşıyor.

Kilimli Gençlik Merkezi'nden konu hakkında yapılan açıklama şöyle: "Ödüllü Bocce Turnuvası ile İlçe Gençliğimiz büyük bir çekişmeye sahne alan keyifli bir etkinlik geçirme imkanı buldular. Günün Şampiyonu; Yiğitcan Etike oldu. Gencimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ayrıca İlçemizde Bocce Oyununun tanıtımında ve yaygınlaşmasında büyük emeği olan Savaş Kalaycıoğlu beye Gençlik Merkezi ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız.

Dünyanın en eski spor dallarından biri olan Bocce, pek kimsenin bilmediği ve bowlinge benzeyen, demir bilyelerle oynanan bir oyun ve spor branşıdır. Dünyanın birçok bölgesinde oynanan bu sporun ve oyunun kökeni hakkında kesin bilgiler olmamasına rağmen kökenin milattan öncesi Anadolu topraklarında olduğu tahmin ediliyor. Bu yüzden de en eski spor dallarından biri olarak kabul edilmiştir. Günümüzde oynanan halini ise ilk Romalılar oynamış ve Bocce olarak adlandırmışlardır.

Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

Bocce sahası uzunluğu 26mt 50cm, genişliği 4mt 50cm bir dikdörtgen sahada oynanır. Tek kişilik bocce müsabakalarında oyuncular 4'er topla, 2'li veya 3'lü müsabakalarda 2'şer topla oynanır.

Bocce sporu dört farklı oyun sisteminden oluşmaktadır. Bunlar; Raffa, Volo, Petank, Çim Topu.