Demokratik Sol Parti'den (DSP) adaylığı gündeme gelen İsmail Eşref, DSP'nin 6 bin 500 kişi üzerinde yaptığı anket sonuçlarını değerlendirdi.

Anket sonuçlarına göre kesin aday olmayacağını belirten Eşref "Anket sonuçları ortaya çıktıkça çok çok ciddi lehime olmasına rağmen, kararsızların çokluğu seçimin garanti olmadığını gösteriyor. Risk almak istemedim. Kaybetmem hem CHP'ye hem de DSP'ye zarar verecek" dedi.

"CHP'DEN GELEN TEPKİLER ÇOK DOĞAL ŞEYLER"

Eşref, Pusula'nın sorularını şöyle yanıtladı;

"Anket sonuçlarına baktım. Anketin değerlendirmesini ben yapmayacağım. DSP Genel Başkan Yardımcısı Nuran Başoğlu yapacak. Basınla paylaşıyorum, aday olmayı düşünmüyorum. Bunun CHPlilerden gelen tepkiyle alakası yok. Anket sonuçları ortaya çıktıkça çok çok ciddi lehime olmasına rağmen, kararsızların çokluğu seçimin garanti olmadığını gösteriyor. Risk almak istemedim. 1 oyla dahi seçimi almak güzel. Ama 1 oyla dahi kaybetmem hem CHP'ye hem de DSP'ye zarar verecek. Bu riski göze almak istemedim. CHP'den gelen tepkiler çok doğal şeyler. Herkes partisini korudu. Arkadaşlarımız kazanmak için bölünmemenin gerektiğini ifade ettiler."

Editör: Pusula Gazetesi