Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde balıkçı barınağında meydana gele patlama sonrası vücudunda ağır yanıklar oluşan Fatih Aksu, Zonguldak'ta mevcut olan hastanelerin ve sağlık merkezlerinin hiç birisinde yanık ünitesi olmaması nedeniyle Ankara'ya sevk edildi. Aksu, yine sağlık bakanlığına ait ambulans helikopterle sevk edilirken, helikopter Kozlu Şehir Stadyumu'na indi. Pusula Gazetesi'nin ısrarla gündeme getirdiği Heliport sorunu bir kez daha ortaya çıktı.

TTK, özel maden ocakları, ERDEMİR, Eren Enerji ve ÇATES gibi büyük sanayi, enerji ve ağır iş kolu sektörlerinden oluşan kuruluşların bulunduğu Zonguldak'ta yanık merkezinin bulunmaması dikkat çekti. BEÜ'nün 'Üniversitenin Şehre Etkileri Ve Şehrin Üniversite Algıları' araştırmasında ihtiyaç olduğu tespit edilen yanık merkezinin bir an önce kente yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Yanık merkezi zaman zaman gündeme gelse de somut bir adım şu ana kadar atılmadı.

Uzmanlar, "Zonguldak'ta bulunan sanayi kuruluşları ve maden ocaklarında meydana gelebilecek büyük iş kazalarında yanık olma riski aşırı dedece yüksek. Demir çelik fabrikasında yüksek ısılı çalışmalar yapılırken, termik santrallerde kömür yakılıyor. Maden ocaklarında grizu riski var. Bunlarda oluşabilecek yaralanmalar genelde yanık ile olur. Ancak Zonguldak'ta tam teşekküllü yanık merkezi veya ünitesi hiçbir hastanemizde yok. Büyük eksiklik" yorumlarında bulundu.

Pusula'nın ısrarla dile getirdiği Heliport alanının olmaması da kentin en büyük eksikliklerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Bir Heliport alanı yapılması halinde helikopterler gece de olsa gündüz de olsa şehre iniş yapabilecek ve güvenlik sorunu yaşanmayacak. TTK, BEÜ, ERDEMİR, Eren Enerji ve ÇATES gibi Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının yer aldığı Zonguldak'ta bir Heliport alanının bulunmaması ve bu alanda çalışma yapılmaması tepki çekiyor.

Editör: Pusula Gazetesi