Zonguldak'tan hac faizasını yerine getirmek üzere 225 hacı adayı kutsal topraklara uğurlandı. Hz. Ali Acılık Cami avlusunda düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.Hacı adayları aileleri ve yakınları dualarla ve gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandılar.

Hacı adayları çok mutlu olduklarını belirterek, "Allah herkese nasip etsin Allah gidemeyenlere de bir an önce nasip etsin, kutsal topraklarda ülkemiz için Zonguldak kımız için vatandaşlarımız için milletimiz için dualar edeceğiz" dediler. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen törende din görevlileri Kuranı Kerim ve ilahiler okudular.

Hacı adaylarına hitap eden İl Müftüsü Rüstem Can, "Aziz kardeşlerim bugün ilimiz genelinden kardeşimizi kutsal topraklara yolcu etmek üzere bir araya geldik, cümlemizden Allah razı olsun. Yüce Mevlam bu kardeşlerimizin Rabbimizin beytine uğurladığımız gibi oraların kardeşlerimize de Beytullah görmesini nasip eylesin. Kardeşlerimizin Beytullahta sevgili peygamberimizin şefaatine nail olacaklar inşallah

Allah'a herkese hacca gitmeyi nasip eylesin."dedi.

Hacı adaylarının aileleri ve yakınları gözyaşlarıyla uğurladılar, hacı adayları da yakınlarından ve ailelerinden helallik aldılar. Otobüslerle Ankara'ya giden hacı adayları Ankara'dan hava yolu ile birlikte kutsal topraklara uçacaklar.

Editör: Pusula Gazetesi