Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Uzmanı Ozan Özlücan, ramazanda oruçlu oldukları için mesai saatlerinde hastaneye başvurmayan hastalara yönelik iftardan sonra gönüllü poliklinik hizmetini bu yılda sürdürüyor.
Başlattığı uygulama ile geçen yıl Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından farklı meslek guruplarına yönelik verilen külliyedeki iftar programına davet edilen Özlucan'ın başlattığı uygulama Türkiye'ye örnek oldu.
Alaplı'da Ramazan ayı boyunca özellikle akşam saatlerinde acil servisteki yoğunluğun önüne geçmek, hastalara daha hızlı müdahale edebilmek, vatandaşların oruçluyken tahlil ilaç yazdırma, muayene olma zorunluluğunu da ortadan kaldırılması için geçen yıl örnek bir çalışmaya imza atan Alaplı Devlet Hastanesi Başhekimi Genel Cerrah Uzmanı Ozan Özlücan, hastalara iftardan sonra gönüllü poliklinik hizmetine bu yılda devam ediyor.
Geçen yıl başlattığı örnek uygulama ile ülke gündemine düşen ve geçen yıl Ramazan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından farklı meslek guruplarına yönelik verdiği külliyedeki iftar programına davet edilen Özlucan'ın başlattığı uygulama Türkiye'ye örnek oldu.
Ramazan süresince gönüllü olarak iftardan sonra poliklinik hizmeti verdiğini ifade eden Özlücan, şöyle konuştu:
"Başhekim olarak geçen yıl ramazan ayı boyunca gündüzleri hastanemize muayene olmaya gelemeyen hastalarımız için iftardan sonra poliklinik hizmeti başlatmıştım. Uygulamaya başladıktan sonra acil servisteki yoğunlukta azaldı. Ramazan ayı boyunca geçen yıl yaklaşık 550 hastaya poliklinik hizmeti verdik. Gönüllü olarak verdiğimiz hizmetten dolayı çok mutluyum. Gönüllü poliklinik hizmetine bu yılda Ramazan ayında devam ediyorum. Bundan sonraki yıllarda ramazan ayında bu uygulamaya devam edeceğim. Ayrıca gönüllü doktor arkadaşlarımında bu uygulamayı kendi hastanelerinde yapmalarını isterim."

Editör: Pusula Gazetesi