Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Temmuz Ayı 2'nci Birleşim Toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Mecliste Ereğli İlçesi'nde İl Özel İdaresi'ne ait iki binanın birinin kiralanması birinin ise satılması görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Ereğli'de ki binanın kiralanması ile ilgili 3'üncü gündem maddesi şöyle: "İlimiz Kdz. Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezindeki 2. Blokta bulunan 101 nolu Cafenin, 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10. maddesinin ( f ) fıkrası uyarınca, İl Genel Meclisinin 09.03.2012 tarih ve 36 sayılı kararı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne (Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunun kullanımı için) yapılan tahsisin kaldırılarak; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri gereğince kiraya verilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe, Sanayi ve Ticaret ile Eğitim ve Kültür komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 12 - 5 - 2 sayılı raporlarının görüşülmesi."

Ereğli'deki binanın satışıyla ilgili diğer madde ise şöyle: "Mülkiyeti İdaremize ait, İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Müftü Mahallesi tapunun: 7 pafta, 405 ada, 939 parselinde kayıtlı arsa üzerinde bulunan, Kdz. Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezindeki, 53 nolu ofisin Niyazi Özcan tarafından satın alınması talep edildiğinden, bahse konu ofisin satışı ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 8 - 14 - 6 sayılı raporlarının görüşülmesi."

Gündem dışı söz alan CHP'li Burhanettin Çakır, sosyal medyaya getirilen yasaklarla ilgili eleştiri getirdi. AK Partili ve CHP'li üyeler arasında basına ve sosyal medyaya getirilen yasaklar konusunda tartıştılar.

CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Burhanettin Çakır, gündem dışı söz alarak "Yurt dışından gelen sigortalılarımız sağlık kurumlarından ücretsiz tedavi yurt dışından gelenlere sadece TA 11 belgesi veriyor. Yurt dışından gelenlere sadece TA 12 belgesi veriyor o da sadece acil sağlık hizmetinin kapsıyor aslında TA 12 belgesi verilirse hepsini kapsayacak. Özel sağlık kuruluşları faturaları şişiriyor. Bu konuya dikkat çekmek istiyorum" dedi.

ÇAKIR: BASINA SANSÜRDE DÜNYA BİRİNCİSİYİZ

Çakır, basın ve sosyal medyaya uygulanmak istenen sansüre tepki göstererek

"Gerçekten ülkemiz gelişmiş ülkeleri hedef alan bir ülke olarak biz gazeteleri ve televizyonları kapatmasında dünya birinciliğini oynuyoruz. Bu gerçekten kaygı verici ve bundan vatandaş olarak kaygı duyuyoruz. Sudan Devlet Başkanı muhalefet partisinin genel başkanına kayyum atıyor. Türkiye'de de buraya mı doğru gidiyoruz. Buna dikkat çekmek istiyorum dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Burhanettin Çakır'a cevap vererek "Gurbetçiler özel sağlık kuruluşlarına gitmesinler, devlet hastanesine gitsinler orada ücretsiz tedavi var. Devlet Hastanesi'nde ücretsiz test yapılıyor üniversite hastanesinde ise sadece 100 lira gibi ciddi bir paraya testi yapılıyor." Dedi.

KARAVELİ: "SUDAN İLE TÜRKİYE ASLA KIYASLANAMAZ"

Necdet Karaveli basın özgürlüğü konusundaki konuya cevap vererek Sudan ile Türkiye'yi kıyaslamanın çok yanmış olduğunu belirterek Burhanettin Çakır'a tepki gösterdi.

KIMSE BERAT ALBAYRAK VE EŞİNE YAPILAN HAKARETİ KONUŞMUYOR"

İl Genel meclis Üyesi İsa Bükrü "Berat Albayrak'ın eşine yapılan hakaret burada konuşulmuyor başka şeyler konuşuluyor" diyerek tepki gösterdi.

İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel'de söz alarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti milletvekillerine CNN Türk'te kanala çıkmalarının yasaklandığını hatırlattı.

Karagüzel "Sosyal medyada bir paylaşım yapılanlara bir şekilde tepki gösteriliyor. Geçenlerde Selahattin Demirtaş'ın eşiyle de ilgili bir paylaşım yapıldı. Ona da tepki gösterildi. Bunun önüne geçilmez ki. Çok özür diliyorum; eskiden aşağılık insanlar hela duvarlarına yazı yazarlardı, şimdi insanlar sosyal medyaya yazıyor. Kendi isimleriyle değil sahte hesaplarla yazıyorlar. Sosyal medyanın yasaklanması söz konusu değil" dedi.