Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz; "HDP'nin kapatılması siyasi değil hukuki bir süreçtir diyerek Hükümeti adım atmaya davet etti.

Vatandaşları imza kampanyasına katılmaya davet eden İl Başkanı Gökhan; 'Yargıtay Başsavcılığı'nın Anayasa mahkemesine kapatma davası açması gerekiyor' dedi.

Vatan Partisi Zonguldak il Başkanlığı Gazipaşa caddesi Vergi dairesi önünde HDP'nin kapatılması için imza kampanyası başlattı. İmza kampanyası Stantı önünde basın açıklaması yapan Vatan Partisi Zonguldak İl Başkanı Gökhan Yılmaz; "HDP'nin açık olması anayasa ve siyasi partiler yasasına aykırıdır. Çünkü terörü destekleyen bir partidir.
HDP'nin kapatılması için Yargıtay Başsavcılığı'nın Anayasa mahkemesine kapatma davası açması gerekiyor. Ama yıllardır bizim taleplerimiz değerlendirilemediği için biz artık siyasi olarak toplumu harekete geçirmek için böyle bir kampanya düzenledik. Türkiye'nin 81 ilinde Vatan Partisi olarak kampanyamızı başlattık, HDP'nin zayıflaması ile birlikte Güneydoğu illerimizde Vatan partisine üye olanların sayısında artış var. Bütün vatandaşlarımızı imza kampanyasına katılmaya davet ediyoruz. Bugün ve ve Pazartesi günü imza kampanyamız Zonguldak'ta devam edecek. Daha sonra ilçelerimizde kampanyamızı sürdüreceğiz. Halkımızın desteği olduğunu biliyoruz ve hükümeti bu konuda bir an önce adım atmaya davet ediyoruz" dedi.