Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde 23 Eylül Cumartesi günü 29. su düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Güreşler için hazırlıkların son aşamaya geldiği belirtildi. Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, yağlı güreşlere bölge, Ereğli ve Alaplı halkını davet ettiklerini söyledi.

Alaplı' da bu sene 29. su düzenlenecek olan Geleneksel Yağlı Güreş müsabakaları 23 Eylül Cumartesi yapılacak. Saat 10.30' da Alaplı Belediyesinden başlayacak olan konvoyla başlayacak olan güreşlere Kırkpınar' da bu sene ve önceki senelerde derece elde eden güreşçilerinde katılacağı bildirildi. Başkan Nuri Tekin, 2015 yılında şehit haberlerinden dolayı, 16 Temmuz 2016 yılında da Hain Darbe girişiminden dolayı 2 sene üst üste yağlı güreşleri yapamadıklarını, bu sene ise çok büyük katılım ile etkinliği düzenleyeceklerini kaydetti.

Tekin açıklamasında "Öncelikle değerli hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 23 Eylül Cumartesi günü Geleneksel olarak düzenlediğimiz Alaplı Yağlı Güreş müsabakalarını yapacağız. Güreşlerimizi iki senedir yapamıyorduk. 2015 yılında şehitlerimiz çoktu. Her gün şehit haberleri alıyorduk. O yüzden yapamadık. 2016 da 15 Temmuz hain darbe girişimi dolayısıyla ertelemiştik. Ama bu sene Cumartesi günü güzel bir şekilde yapacağız. Hazırlıklarımız son aşamaya geldi. Az evvel güreş sahamızdaydım. Hazırlıklarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah Alaplı'da Kırkpınar'dan sonra başpehlivanların katılacağı çok büyük bir güreş olacak. Kırkpınar'ın rövanşı olacak diye düşünüyorum. Alaplı' da bizler ATA sporumuz güreşe önem veriyoruz. Alaplı halkı, Türk halkı, ata sporuna önem veriyor. Bu organizasyonu bizler çok güzel şekilde yapacağımıza inanıyorum. Dışarıdan misafirlerimiz de gelecek. İstanbul milletvekilimiz Eski genel sekreterimiz, Genel başkan yardımcımız Gürsel Tekin gelecek. Yine başka milletvekillerimiz gelecek. Güzel bir güreş olacak. Alaplı' ya Türkiye' de ki bütün baş pehlivanlar gelecek. Kırkpınar'da derece elde eden bütün pehlivanları davet ettik. Hepsi de geleceklerini söylediler. Cumartesi günü büyük bir güreş olacak Alaplı'da. Ben bölgemizdeki Ereğli ve Alaplı' da yaşayan tüm hemşehrilerimizi güreşlerimize davet ediyorum. Güreşlerimiz ücretsizdir. Orada güzel bir güreş olacağını biliyorum. İnşallah Kırkpınar'dan sonra güzel bir gün geçirilecek. Güzel güreşler olacak. Çok da kalabalık olacağına inanıyorum" dedi.

Yağlı güreşler kapsamında Edirne davul zurna ekibi de şehir merkezi ve köylerde gezerek halkı güreşlere davet etti.

Editör: Pusula Gazetesi