"15 Temmuz Şehitler Kampüsü" aslında nasıl olacaktı?

Şu anda Milli Eğitim Bakanı olan dönemin Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Ali Kaban'ı ziyaret ederek, "Hayvanat Bahçesi" olarak bilinen ve üzerindeki işgal kaldırılarak BEÜ'ye teslim edilen alanda yapılması düşünülen proje hakkında bilgi vermişti.
24 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleşen bu görüşme Pusula'da haber olmuştu.
İşte o haber:
"Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Ali Kaban'ı ziyaret ederek, "Hayvanat Bahçesi" olarak bilinen ve üzerindeki işgal kaldırılarak BEÜ'ye teslim edilen alanda yapılması düşünülen proje hakkında bilgi verdi.
Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, yapmayı düşündükleri projeye göre, üniversiteye tahsis edilen bu alanda geceleri özel ışıkla aydınlatılacak 50 metre yükseklikte bir Türk Bayrağı, Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in 5 metre yüksekliğinde bir heykeli ve Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi üyelerine hizmet vermek üzere oluşturulacak birer rekreasyon merkezi yapımına dair projelerini Vali Kaban'la paylaştı.
Rektör Prof. Dr. Özer, bu mekanın 15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen hain darbe girişimini çocuklarımızın ve gençlerimizin unutmaması için sürekli kalacak bir sergi alanı olacağı ve halkımızın istifadesine sunulacak bir parka dönüştürüleceğini ifade etti.
Bu bağlamda heykel ve rekreasyon merkezleri BEÜ tarafından, bayrak direği de Valilikçe yaptırılacak olup rekreasyon merkezlerinin bölgemizin kültür yapısına uygun olarak Devrek evi formatında projelendirileceği düşünülmektedir.
"15 Temmuz Şehitler Kampüsü" adı verilecek olan bu yerleşkenin ayrıntılı krokisinin basınımızla bilahare paylaşılacağı BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından ifade edildi."