Akçakoca DOHAYCAN Derneği tarafından her ayın ilk Pazar günü düzenlenen dayanışma kahvaltısının bu yılki onur konuğu Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk oldu.
Kahvaltıya, Kaymakam Öztürk'ün yanı sıra, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci, İl Genel Meclisi üyesi Ayfer Yılmaz, eski belediye başkanlarından Erol Solak ve Fikret Albayrak katıldı. DOHAYCAN derneği yöneticilerinin yaklaşık 80 davetli ile birlikte yaptığı kahvaltının ardından, dernek üyesi Mükafat Ata yürüttükleri çeşitli çalışmaları anlatan bir sunum yaptı.
Slayt gösterimi eşliğinde yapılan sunumda, hayvan hakları, hayvanların barınma be beslenme koşullarında yaşadıkları zorluklar ile Akçakoca geçici hayvan barınağındaki paydaş çalışmalara dikkat çekilirken, hayvanseverlerin belediye işbirliğiyle yapacakları projeler ve talepler de genel hatlarıyla anlatıldı.
Sunum sonrasında basın mensuplarına bir açıklama yapan DOHAYCAN Derneği Başkanı Derya Çolpan ise, her ay sokak hayvanları yararına düzenlenen kahvaltıların 6.sını düzenlediklerini söyledi.
Vatandaşlardan, hayvanlara yönelik şikayetleri dinlediklerini ifade eden Başkan Çolpan, Akçakoca geçici hayvan barınağında 5-6 senedir hapis hayatı yaşayan hayvanların olduğunu belirtirken, hayvan severler olarak, Akçakoca belediyesinden yeni barınağın bir an önce yapılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi