S.S. Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi katılımın en yüksek olduğu tarihi kongrelerden birini yaşadı. Tek adayla gidilen kongrede mevcut Başkan Hayri Kandemir güven tazeledi.

Çaycuma Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen kongreye Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Birliği 32. Bölge Başkanı Mehmet Azman, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşgun, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Türkiye Emekliler Derneği Çaycuma Şubesi Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Kızılay Şubesi Başkanı Bünyamin Bostancı, çok sayıda üye iştirak etti.

Tek adayla gidilmesine rağmen yaklaşık 800 üye kongreye katılım sağladı. Ayrıca salonda kadın üyelerin sayısının fazla oluşu memnuniyet yarattı.

Divan başkanlığını Mehmet Azman'ın yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Günden maddelerin okunup ibra edilmesinin ardından dilek temenniler bölümünde Hayri Kandemir bir konuşma yaptı.

'BİRLİKTE BAŞARDIK'

2003 yılından bu tarafa kooperatif başkanlığını yürüten Hayri Kandemir Halk Bankası aracılığı ile bugüne kadar esnaf ve sanatkara 100 milyon lira kredi sağlandığını ifade ederek; ' Şoför esnafınız dahil olmak üzere bin 500'ün üzerinde esnafa kredi sağladık. Bu rakamın 2021-2022 yılında 150 milyon liraya çıkması için çalışmalarınız devam ediyor. Genel kurulumuza katılan arkadaşlarımızın da talebi bu yöndedir.

Bölgedeki en iyi kooperatifler arasında yer alıyoruz. Bu başarı kooperatife sahip çıkan üyelerimiz sayesindedir. Bundan sonraki hedefimiz çıtayı daha da yükseltmektir. Birlikte başardık, başaracağız. Bu zamana kadar şahsım ve yönetimime gösterdiğimiz güvenden ötürü teşekkür ediyorum. Bu sıcak havaya rağmen yoğun ilgi gösterip salonu dolduran tüm üyelerimize ayrıca şükranlarını sunuyorum' diye konuştu.

Kongre sonunda Hayri Kandemir esnada kredi kullanımında emeği geçen Halk Bankası Çaycuma önceki Müdürü Hakan Aloğlu ile Halk Bankası Çaycuma Şubesi Müdürü Alparslan Başol'a teşekkür plaketi takdim etti.

Tek adayla gidilen kongrede Hayri Kandemir güven tazelerken yönetim şu isimlerinden oluştu, Bünyamin Bostancı, Arslan Aktaş, Vadat Başoğlu, Tezcan Kayabaşı.

Denetim Kurulu, Şuayip Çakır, Şaban Kardeş.

Üst Birlik Temsilcileri, Hayri Kandemir, Bünyamin Bostancı, Arslan Aktaş, Vedat Başoğlu.

Kooperatif tarihi kongrelerden birini yaşarken, esnaf, yıllardır aileden biri olarak kabul ettiği Hayri Kandemir'i tebrik yağmuruna tuttu.