Zonguldak'ın Ereğli ilçesinin hayırseverlerinden Ahmet Orhan Oğuz ve Nurdan Oğuz çiftinin eğitime destekleri devam ediyor. Kendi adlarına yaptırdıkları ilkokulu hizmete açılmasının üstünden bir yıl geçmeden yine okulun bahçesinde yaptırdıkları kendi adlarını taşıyan anaokulunu, yapılan protokol ile devlete teslim edildi. Zonguldak Valiliği makamında düzenlenen devir teslim törenine; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, hayırsever çift Ahmet Orhan Oğuz ve eşi Nurdan Oğuz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Kapıcı, Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy ile anaokulunun kurucu müdürü Günay Çankırılı katıldı.

Vali Erdoğan Bektaş, hayırsever Oğuz çiftini kutlayarak, eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Vali Bektaş, yaptığı konuşmada, "Gençlerimizi geleceğe hazırlamak, eğitimden geçiyor. Biz devlet olarak gerekli eğitimi ve desteği veriyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın destekleri de, bizleri mutlu ediyor. Gençlerimiz daha rahat bir ortamda hem eğitim alıyorlar, hem de geleceğe hazırlanıyorlar. Sizler gibi hayırsever çiftlerin örnek olmasını ve artmasını diliyoruz. Ayrıca diğer ilçelerden de bu tür hayırseverlerin çıkmasını istiyoruz" dedi.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, hayırsever çiftin daha önce iki okul yaptırdığını ve bu yapılan okulun üçüncü okul olduğunu belirterek, hayırsever çifte teşekkür ettiklerini ifade etti.

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy da, "2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibari ile halkımıza ve sevgili çocuklarımıza hizmet vermeye başlayacak olan Nurdan ve Ahmet Orhan Anaokulu'nun Ereğli'mize ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz. Kıymetli hayırseverlerimize, eğitim camiamıza yaptıkları hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunar, Ereğli halkı olarak teşekkürü bir borç biliriz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi