Zonguldakspor'un Türkiye Birinci Futbol liginde mücadele ettiği yıllarda en meşhur olan ve genelde dolmuşçuların kullandığı "Haydi Yaylaya maça, Yaylaya maça..." söyleminin bu Pazar tekrar yaşanması bekleniyor.

TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldakspor Pazar günü belki de sezonun en anlamlı maçına çıkacak. Zonguldakspor'un Pendikspor ile oynayacağı maçı özel kılan olay ise yönetim kurulunun bastırmış olduğu ve 3 bin 684 madencinin isimlerinin yazılı olduğu özel formalarla sahaya çıkacak olması.

Bütün bir hafta boyunca TTK'nın özelleştirilmesine yönelik çıkması planlanan ve Torba yasanın içinde bulunan 58.maddeye tepki olarak madencilerin kendilerini ocağa kilitmelesi ve ekmeğinin peşine düşmesinin ardından Zonguldakspor yönetimi maden işçilerine destek vermek amacıyla sahaya şehit madenci formasıyla çıkma kararı aldı.

YÖNETİMDEN MADENCİLERE VE TARAFTARA ÇAĞRI

Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner ve yönetim hafta boyunca yaptıkları açıklamasında özellikle Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda madencileri eşleri ve çocukları ile Pendikspor maçına davet etti. Taraftarların tribünleri doldurarak 90 dakika boyunca desteklemelerini isteyen Başkan Caner, şehit madencilerin ruhunu bastırılan özel formalarla çıkacakları maçta bir kez daha yaşatacaklarını söyleyerek çağrıda bulunmuştu.

FUTBOLCULAR SÖZ VERDİ
Zonguldaksporlu futbolcular son 5 maçta yenilgi yüzü görmezken, son üç maçta da sahadan 0-0'lık sonuçla ayrılarak ne yenilgi, ne de galibiyet yüzü görememişti. Sahaya şehit madenci formaları ile çıkacak olmalarının kendileri açısından gurur verici olduğunu belirten futbolcular bu özel formaların hakkını vereceklerini ve taraftarın da desteği ile sahadan galibiyetle ayrılacaklarına dair söz verdiler.

Editör: Pusula Gazetesi