Laboratuar, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Selçuk Özen ve jandarma personeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, Şube Müdürü Muharrem Yol, Okul Müdürü Harun Toksoy, Kızılay Çaycuma Temsilcisi Raci Sönmez, Mehmet Kel'in ailesi, öğretmen ve öğrencilerin katılımı açıldı.

Mehmet Kel'in çok sevilen bir öğretmen olduğu ifade eden Kaymakam Keçeli; "Şubat ayında Mehmet hocamızın haberini aldıktan sonra arkasından bir tane olumsuz laf söyleyen duymadık. Gerçekten kendisini eğitime adamış değerli bir öğretmenimizdi. Yıllar boyu nice öğrencilere kendisi eğiterek, kendisinden fedakarlık yaparak faydalı olmaya çalışan bir öğretmenimizmiş. Cenazesinden bir hafta sonra taziye için okula uğramıştık. O sırada öğretmen arkadaşlarımızın talebi ve ricasıydı. Hem okulumuzun fen laboratuvarı eksikliği vardı hem de Mehmet hocamızın isminin yaşatılacağı, anısının taze tutulacağı okulumuz bir fen laboratuarı talebinde bulunmuştu. Bugün burada bu laboratuvarın açılışını yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ölüm, hak hiç kimsede zamanı kestiremiyor. Keşke her şey daha sıralı olsa, daha uzun ömürler olsa ama Allah'tan gelene ne itiraz etme hakkımız var ne de isyan etme. Önemli olan arkada bir hoş seda bırakabilmek. Mehmet hocamız arkasından hoş seda bırakan insanlardan birisi olmuş. İnşallah bu fen laboratuvarı açık olduğu müddetçe buradaki öğrencilerimiz yetişmeye, gelişmeye, kendisi için, devleti için, milleti için bir şeyler öğrenmeye, bir şeyler yaptıkları sürece Mehmet hocamızın ismi de okulumuzda hayırla yad edilip anılacak. Ben Mehmet hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yeni açacağımız fen laboratuvarın okulumuza, öğrencilerimize hayırlı olması dileğiyle emek harcayan herkese teşekkür ediyorum"diye konuştu.

Barbaros Kutlutaş Ortaokul Müdürü Harun Toksoy ise; "Mehmet hocamız 3 Şubat tarihinde aramızdan ayrıldı. Çok iyi, düzgün, dürüst, çalışkan bir insandı. Bu vesile ile onun anısına Kaymakamlığımızın desteği ile açmış olduğumuz laboratuvarımız teşekkür ediyorum. Velilerimiz işçilik olarak katkıda bulundu. Onlara da teşekkür ederim. İnşallah Mehmet hocamızın sayesinde, onun adına açılan laboratuvar da çok güzel öğrenciler yetişir. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Kaymakam Keçeli açılışın ardından Mehmet Kel'in eşi Ayşe Kel'e plaket takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi