Mısır unu,tuz,su ile yapılan basit bir yemektir.Üstüne kızartılıp sütten çiğ eklenir veya tereyağı gezdirilir. Servis edilirken yoğurtla sunulur.

Mısır tarladan toplanmış, süt bostanda ki inekten sağılmış..
Malayı Zonguldaklılar parmaklayarak yerdi.
Benim gibi çocukluktan kalma hatırlıyorsanız,bir tepsinin içine 4-5 tane el dalardı, parmakların bazıları kınalıydı.. :)
Ebem (babaannem) "yemeyeni dağnalar " derdi.
Bildiğin "adam şaşaaaa" demek isterdi.
Bir tepsi malayı beş dakikada "yiyiiiverirlerdi".
Malay Zonguldak'ın yokluk yıllarının yemeği idi.
Ama has bir yemekti.
Öyle ara yemek, ara sıcaklar, ana yemek yoktu.
Yersen bir tepsi malay, yemesen alay vardı.
Yemeyenle alay edilirdi. "Bak söyle alacay ağzıya atacay"
MALAY yemeyeni Zonguldak'tan saymaycay...

Hayati YILMAZ