Düzce'nin Akçakoca ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Gamze Ses, yaşadığı rahatsızlığından dolayı ameliyat olmazsa felç kalma riski ile karşı karşıya kalacak. Gamze'nin Zonguldak Ereğli ilçesinde akrabaları ve sevenleri de Gamze'nin ameliyatı için ihtiyaç duyulan yaklaşık 170 bin liranın toplanması için başlatılan kampanyaya destek olmaya çalışıyorlar.

Akçakoca ilçesinde yaşayan Gamze Ses (17) 2 sene önce beyninde tümör olduğu iddiası ile ameliyat olan, ameliyattan sonra sağ el ve ayağında kısmi felç geçirdi. Ameliyatın ardından bir dzi tetkikten geçen Gamze'nin rahatsızlığının tümör değil Beyin Sapında damar yumağı olduğu belirlendi. Ciddi bir rahatsızlık olduğu ve en kısa sürede ameliyat edilmeze felç hatta genç kızın hayatını kaybedebileceği ifade edildi. Bunun üzerine harekete geçen aile, kızlarının ameliyatı için gereken yaklaşık 170 bin lirayı toparlamak için kolları sıvadı. Aradan geçen zaman içerisinde annenin göğüs kanseri olması, Gamze'nin de ortaya çıkan rahatsızlığı, Ses ailesini maddi anlamda oldukça zorladı. Baba Erol Ses'in Valilik makamına yaptığı yardım başvurusunun kabul edilmesi ile Düzce, Akçakoca ve Zonguldak Ereğli' de yardım kampanyasına destek verilmeye başlandı.

Yaşadığı rahatsızlıktan dolayı zor günler geçiren Gamze Ses, kendisinin hayat dolu birisi olduğunu ve yetkililerden, yardımseverlerden destek istediğini söyledi. Genç Gamze konuşmasında "17 yaşındayım. Okumuyorum Akçakoca'da yaşıyorum. İki sene önce rahatsızlığım nedeniyle gittiğim hastanede tümör denilmişti. Ameliyattan sonra başka bir sıkıntım olduğu söylendi. Damar yumağı olduğu söylendi. İlk ameliyatımda kısmi felç kalmıştım. Ameliyatımdan sonra geçti zannediyorduk. Ondan sonra kontrollere gittiğimde hastalığımın hala bitmediği öğrendik. Doğuştan olduğunu öğrendik. Bunun için para gerekiyor. Biraz fazla. 155 bin lira gerekiyor. Benim yerimde bir kardeşiniz bir arkadaşınız olabilirdi. Ve ben yaşamayı seven bir insanım" dediği sırada göz yaşlarına boğuldu. Tekrar konuşmak isteyen genç kız göz yaşlarına hakim olamadı. Gamze'ye yine en büyük destek göğüs kanseri ile mücadele eden annesi Nevriye Ses'ten geldi.

KIZIM SAATLİ BOMBA GİBİ GEZİYOR

Kızı Gamze Ses'in rahatsızlığından dolayı saatli bomba gibi gezdiğini ve en kısa zamanda ameliyat olması gerektiğini ifade eden anne Nevriye Ses "Gamze'nin ameliyat olması gerekiyor. Çünkü şu an saatli bir bomba gibi geziyor. Her an bir felç olma durumu olma riski çok yüksek. Bizim için de ameliyat masrafı çok yüksek. Gamze şu anda yeniden kuruldan geçiyor. Bizim bu parayı tamamlamamız gerekiyor. Bütün vatandaşlarımızdan yardımlarını esirgememelerini bekliyoruz" dedi.

NE YAPAYIM, KIZIMI, EŞİMİ BÖYLE Mİ BIRAKAYIM...

Eşinin 4 yıldır göğüz kanseri olduğunu ve bu illet ile savaşırken kızının da 2 senedir rahatsızlığının eklendiğini ifade eden baba Erol Ses, eşi ve kızı için yaptığı mücadelede elinde avucunda bir şey kalmadığını kaydetti. Baba Erol Ses açıklamasında " Çocuğumuzun sağlığı için koşturuyoruz. Meblağ da bizleri biraz aştı. Elimizde avucumuzda kalmadı. Yaklaşık 2 seneden bu yana eşim zaten göğüs kanseri. 4 seneden beridir eşimle uğraşıyoruz. Akabinde kızımda öyle olunca hayli masraf ettik. Elimiz de ki para da bitti. Ankara İstanbul gezerken elimizdeki avucumuzdaki de bitti. Sonuç olarak ne yapalım? Çocuğumuzu böyle mi bırakacağız. En son çare bir kampanya yapmak aklımıza geldi. Eşimizden dostumuzdan yardım talep ediyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan yardım talep ediyoruz. Dualarını istiyoruz. Bir anne ve babanın çektiğini herkes bilir" dedi.

Diğer yandan Gamze için Ereğli' de kolları sıvayan hayırsever vatandaşlardan Canan Karadeniz'in girişimleri ile konser düzenleniyor. Düzce Valiliğinden gerekli iznin alınmasının ardından 20 Ocak Pazar akşamı Anatolia düğün salonunda konser düzenleyecek olan hayırseverler, konserden elde edilecek tüm geliri Gamze Ses ve ailesine teslim edecek.

Editör: Pusula Gazetesi