Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, "Bir Bot Bir Mont Kampanyası" kapsamında, bir çocuğun hayal ederek çizdiği evi hayata geçirdi.

Ailesiyle birlikte şartları çok kötü bir evde yaşayan 13 yaşındaki Bensu, hayal ettiği evin resmini renkli kalem boyalarla kağıda çizdi. Çizdiği evin hayaliyle yaşayan yüzde 25 zihinsel engelli Bensu, "Bir Bot Bir Mont Kampanyası" için gelen CHP'li kadınlara hayalindeki evin resmini gösterdi. Çocuğun hayali karşısında oldukça duygulanan kadınlar, CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve CHP Çaycuma İlçe Kadın Kolları Başkanı Senem Ağzıküçük, Yardımcısı Damlanur Türkyılmaz ile birlikte bu evi hayata geçirmek için kolları sıvadılar.

İlk olarak Bensu'nun hayalindeki ev hayata geçirildi, Ardından içine yeni eşyalar alınarak ev düzenlendi. Yeni evlerini gören Bensu, sevinç çığlıkları attı.

"BENSU'NUN HAYALİ GERÇEK OLDU"

Bir çocuğun hayalini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır, "Çaycuma Kadın Kollarımız, 'Bir Bot Bir Mont Kampanyası' çerçevesinde evleri gezerken, Bensu ile karşılaşıyorlar. Bensu'nun bir hayali var, o hayali resmetmiş, Çaycuma Kadın Kolları Başkanımız ve yönetimi, bu resimden yola çıkarak, Bensu'ya ve ailesine yeniden bir ev yaptılar. Bensu'nun hayali gerçek oldu. Bizler de Bensu'yu ve ailesini ziyaret ettik. Mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Zor bir işi başaran kadınlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.