Türk futbolunun köklü kulüplerinden Zonguldakspor, 14 yıl boyunca mücadele ettiği Süper Lig'in (Türkiye Birinci Futbol Ligi) ardından TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta varolma mücadelesi veriyor.
Zonguldakspor'un yaklaşık 60 yıldır mücadele ettiği Karaelmas Kemal Köksal Stadı (Şehir Stadı) zaman zaman çim yenileme ve tadilat çalışmaları yapılmasına rağmen Zonguldak'a ve Zonguldakspor'a yakışır bir hale getirilemedi.
BUTİK STAT PROJESİ YAPILMIŞTI, SONUÇ BEKLENİYOR
Yakklaşık 2-3 yıl önce Zonguldakspor ve Zonguldak'a yakışır bir butik stat projesi yapılmış ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sunulmuştu. Ancak aradan geçen süre içinde somut bir gelişme yaşanmadı.
Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel Zonguldak'ta bulunan tesislerin yenilenmesi ve yeniden yapılması için büyük bir mücadele veriyor. Yakın zamanda bu projeler tek tek hayata geçecek. Yüksel, Karaelmas Kemal Köksal Stadı içinde girişimlerde bulundu, olumlu gelişmeler yaşanıyor.
FANATİK TARAFTAR HAYALLERİNİ MAKETE DÖNÜŞTÜRDÜ
Zonguldakspor'un fanatik taraftarlarından İbrahim Sevindik, hayallerini makete dönüştürerek evini adeta Zonguldakspor Kulübü ve Karaelmas Kemal Köksal Stadı'na dönüştürdü.
Evinin duvarlarını kırmızı-lacivertli atkı, bayrak, flama ve formalarla donatan İbrahim Sevindik hayalindeki butik stadı makete dönüştürdü. Stadın içinde itfaiye aracına kadar tüm detayları düşünen Sevindik, stadın ışıklandırmalarını dahi yaptı. Maket butik stadın önünde Zonguldakspor otobüsü, etrafında maça gelen seyircilerin araçları donatılmış durumda.
Bu maketleri sosyal medyada paylaşan İbrahim Sevindik'in maket stadı ve maket Zonguldakspor otobüsü büyük ilgi gördü.
İbrahim Sevindik'in hayallerini maketlere taşımasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel de bu hayalleri maket hayallerden çıkarıp gerçeğe dönüştürmek için büyük çaba gösteriyor. Sonunda gülen, sevinen, Zonguldakspor camiası ve taraftarı olacak.