Bu fikrin boş bir laf olmadığını söyleyen Aydoğan; "AK Parti çoğu insanların hayal edemediği bir çok projeyi hayata geçirdi. Bu proje hayal değil gerçeğin ta kendisidir.

  1. dönem TBMM Başkanı Köksal Toptan; tüm hayatını memlekete hizmet etmek için adamış bir siyasetçi. Hala Zonguldak'ın kalkınması için mücadele eden ilimize bir çivi çakabilmek için doğruları söylemekten çekinmeyen duayen bir politikacıdır. Ne diyor sayın Başkanımız; " Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile görüştüm. Saltukova hava alanının bulunduğu arazinin endüstri bölgesi içinde değerlendirilmesinin daha doğru olacağını ve mevcut hava alanının ihtiyaca cevap vermediğini, bu hava alanının Nebioğlu'na taşınması gerektiğini ve bu alanın endüstri bölgesi olarak tasarlanmasının çok daha doğru olacaktır".

Sayın Başkanımız bu projeyi desteklediğini ifade etmiştir. Şimdi Saltukova'da bulunan Zonguldak Havalimanı, Filyos Projesi gerçekleştiğinde Zonguldak'a yeterli olacak mı? Oysa ki endüstri bölgesi kapsamı içine alındığında yatırımcı firmalar için yeni alanların kazanılmasına olanak sağlayacaktır. Yani mevcut proje kapsamında Filyos'ta 12 bin kişilik istihdam sağlanacak ise hava alanı taşındığında bu belki de 20 bin kişiye çıkacaktır. Ne diyor Sayın Köksal Toptan; "18 Martta İstanbul'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yatırımcı firmalar arasında değerlendirme toplantısı yapılacak bu alana yatırım yapacak firmalar ihtiyaç duydukları arazilerin ebatlarını dile getirecekler. Ona göre de imar planları yapılacak. Türkiye'nin en büyük limanlarından biri Filyos'a yapılıyor. Kara yolu, hava yolu ve deniz yolu bağlantıları ihtiyaca göre tasarlandığında ve bu endüstri bölgesinde uygulanacak, teşvik sistemleri de göz önüne alındığında elbet teki arazi yeterli olmayacaktır."

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız hava alanının Nebioğlu'na taşınmasının çok daha yararlı olacağını dile getiriyorsa bu boşuna söylenmiş bir laf değildir. Filyos havzasındaki ağır sanayi yatırımı için taleplerin fazla oluşundan dolayıdır. Bu Zonguldak için çok olumlu bir gelişmedir. Ne kadar yatırım gelirse o kadar istihdam artacaktır. Bu görüşlerle alay etmek Zonguldak'a en büyük ihanettir. Kişisel çıkar hesaplarıyla Zonguldak'ın geleceğini karartmaya kimsenin hakkı yoktur. Doğru tektir. Filyos Projesi gedik kalmasın, Zonguldak büyüsün göç dursun. Göç edenler geri dönsün. Bu kavga ile değil. Doğruları dile getirmekle olur"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi