Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde yaşayan uzman kaynakçı Harun Dinçer, Alaplı ilçesinde yüzde 60'ı deniz dolusu ile oluşacak 2 bin 500 dönüm arazi üzerine havaalanı ve liman projesi hazırladı.
Hazırladığı projeyle ilgili muhatap bulamamaktan yakınan Harun Dinçer, "Coğrafi konum itibariyle Alaplı ilçesinin 3 km. güneyinde bulunan Kavukkavla Burnu mevkiine yüzde 60 denize dolgu tasarlanan, hava alanı, deniz limanı ve 400 dönümlük çok amaçlı sahanın 3'lü konsept olarak proje 2013 yılında ulaştırma bakanlığına müracaat ederek karma oyuna sunuldu" dedi.
Dinçer, "Söz konusu proje yerel televizyonlarda, yerel basında ve internet ortamında kamuoyuna sunulmuş ve tanıtılmıştır. Proje yaklaşık olarak 1,5 milyon nüfusun 1 saatte ulaşabileceği bir konumda olup sanayicisi, turizmcisi, tarım sektörü ve iki önemli üniversitesiyle bölgenin bu projeye ihtiyacı bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
Projenin tasarımcısı Alaplı Endüstri Meslek Lisesi mezunu olan bölgeyi çok iyi bilen ve analiz eden Harun Dinçer ilginç açıklamalarda bulundu: "Tasarladığım bu proje 2013 yılında ulaştırma bakanlığına gönderdim. Zonguldak ve Düzce illerinin valiliklerine bölgenin sivil toplum kuruluşlarına milletvekillerine belediye başkanlarına dosyalar sundum. Yaklaşık 500 milyon dolar devam bir projeye maalesef olumlu olumsuz bir cevap alamadım 4 yıldır bu projenin tanıtımıyla uğraşıyorum. Türkiye'nin 18 büyük şirketlerine dosyalar sunarak tanıtım yapıyorum. Bu projeye başlarken Ordu ve Rize bile yoktu oysa bu proje Türkiye'de ilk projedir. Projemi noterde onaylattım. Hali hatırda bakanlıktadır. Bakanlığın cevabı yatırımcıyı bulun. Devlet olarak her türlü benliği veririz buna istinaden. Bende çalışmalarıma devam ediyorum. Ancak benim işlemem bir şey ifade etmez, önemli olan bölgenin işlemesi. Bunun içinde bugüne kadar bölgede bir muhatap bulamadım. Karar bölgenin ve halkınındır."

Editör: Pusula Gazetesi