-ÖZEL İÇERİK-

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Zonguldak Havalimanından Almanya'ya uçuş gerçekleştiren Germania Havayolları uçuşlarının durdurması üzerine Pusula'ya açıklamalarda bulundu.

Türkmen, Türk Hava Yolları (THY) ile sürekli görüşmeler yaptıklarını ve Zonguldak'a THY seferlerini getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Milletvekili Türkmen, Pusula'nın sorusu üzerine havaalanının son durumu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı;

"O şirketin durumu iyiydi. 'Biz her gün uçalım, kimseyle anlaşma yapmayın demişlerdi' bize. Konuyla ilgili daha havaalanı müdürü ve vali beyle görüşmedim. Bizim özel idare ile onlar ortak. Vali beyle bir görüşelim. Özel İdare'nin ve bizim Almanya'daki şirketin büyük ortakları olan dernekler var. Onlarla bir görüşelim bakalım. ILS cihazına 750 bin Euro verildi. Şimdi takıldı, yolu yapıldı. Her taraftan uçuşlar olsun diye. Ancak şunu bilmek lazım. Hava alanına uçak neticede işleyecek. THY işleyecek. Şöyle söyleyeyim: biz diğer hava şirketleriyle ve THY ile konuşmuştuk daha önce. THY uçacağını söylemişti. Onu harekete geçireceğiz demek ki. Neticede hava alanı bizim ihtiyacımızı görecek, her türlü hizmeti bize vermek durumunda."

Editör: Pusula Gazetesi