Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'ne bağlı Yeni Mahalle'de ikamet eden Tane Kara, hastanede yaşadığı sağlık sorunuyla ilgili şikayetçi olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı'nın 'Şikayet Var' sitesine şikayette bulunan Kara, hakkını sonuna kadar arayacağını ifade etti.

Gökçebey Devlet Hastanesi'nde kalçadan olduğu iğneden sonra sağ bacağında uyuşma his kaybı oluştuğunu iddia eden Kara, "İğne olduğum hastane hemşiresinden ve hasta haklarındaki beni savuşturan hasta haklarına bakan sorumlulardan şikayetçiyim. Ayağım hala düzelmedi. Sağ bacağımdaki uyuşukluk hala geçmedi ve çok sancılı bir şekilde işimde çalışıyorum" dedi.

Taner Kara, yaşadıklarını şöyle anlattı;

"16 Eylül 2020. Saat 20.00 da iğne olmak için gittiğim Zonguldak/Gökçebey İlçe Devlet Hastanesi'nde kalçadan olmuş olduğum iğne sonrasında sağ ayağımda ani uyuşma ve his kaybı yaşamış bulunmaktayım. Sağ bacağımın üzerine basamadım. Ve beni müşade altına aldılar. 3 saat müşade altında kaldım. Ve zamanla geçer dediler ve beni evime gönderdiler. 3 ay işime gidemedim. İstirahatli kaldım ve defalarca başhekimle konuşmak istesem bile beni her defasında savuşturarak konunun üzerini kapatmaya çalıştılar. Zonguldak Özel Level Hastanesi'ne gittim. EEG çektirdim nöroloji doktoru 'his kaybı' olduğunu söyledi. 'Sinirler zarar görmüş' dedi. 'Ana sinire denk gelseydi felç olabilirdin' dedi. Ve ilaç verip beni gönderdi.

'Doktor bey ne zaman geçer bu dedim ve kalıcı hasar olur mu dedim' onu bilemem dedi. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversite Hastanesi'ne de gittim. Fizik tedavi doktoru da aynı şeyi söyledi. Doktor hanıma 'Bu iğneden olsa ilk iki günde ayrı ayrı hemşireler yaptı. 5 dakika sonra kalktım yürüyerek evime gittim. 3. gün iğne olduğumda bu sıkıntıyı yaşadım, sedyeden kalkamadım' dedim. 'Bu vuranla alakalı' dedi. Peki doktor hanım dedim. 'Bana bunula ilgili yazılı evrak verin o zaman' dedim 'veremem' dedi. Özel Level' deki nöroloji doktoru da 'ben öyle bir evrak veremem' dedi. Ben iğne olduğum hastane hemşiresinden ve hasta haklarındaki beni savuşturan hasta haklarında bakan sorumlulardan şikayetçiyim. Ayağım hala düzelmedi. Sağ bacağımdaki uyuşukluk hala geçmedi ve çok sancılı bir şekilde işimde çalışıyorum. Hemşirenin ismini istediğimde vermediler şikayet etmek için. Sizlerden ricam gereğinin yapılmasını temenni ve rica ediyorum."