Tunç, yaptığı açıklamada Zonguldak il merkezi olmadığı takdirde hastane için en ideal yerin Bakacakkadı - Karaman arası olduğunu belirtti. İşte Başkan Tunç'un açıklamas; "Tarihi sorumluluk içinde Hastane hakkında görüşümüzü belirtmek istiyoruz. Öncelikle Hastane için çeşitli yer gösterenlerin görüşüne sonuna kadar saygı duyuyoruz.

Zonguldak Şehir Hastanesi için bizim gönlümüzden geçen yer öncelikle Zonguldak şehir merkezidir. Bu mümkün görülmediği takdirde ise en uygun yer Çaycuma - Gökçebey - Devrek - Zonguldak'ın ortak kesişme noktası olan Bakacakkadı - Çayköy - Karaman arasında bir yerdir. Bu mevkiyi tercih sebebimiz de buraların hem orta nokta hem de ulaşım kolaylığı açısından oldukça münasip bir uygunlukta olmasındandır.

Gönül arzu ederdi ki hastanemiz Zonguldak'ın içine yapılsın. Ancak Zonguldak'ımız doğal arazi şartları ve düzensiz yapılaşma yüzünden artık nefes alacak konumda değildir. Şehrin Karaman, Çayköy, Bakacakkadı tarafına doğru genişletilmesi hem Zonguldak'ımıza, hem de bölge insanımıza rahat bir nefes aldıracaktır. İşte bundan dolayı yapılacak olan Şehir Hastanesinin Bakacakkadı - Çayköy - Karaman hattında bir yere yapılmasının daha uygun olacağı görüşündeyiz.Zonguldakspor için büyük ihtiyaç olan Arena Stadyumu hakkında fikrimiz de tamamen aynı yöndedir.

Büyük Zonguldak hedefinde Şehir Hastanesi ve Arena'nın belirttiğimiz yerlere yapılması Zonguldak'ımızı daha yaşanabilir noktalara çekecektir diye düşünüyoruz. Söylemesi bizden takdir saygıdeğer halkımızdandır."

Editör: Pusula Gazetesi