Özel Haber/Pusula


Zonguldak 400 Yataklı Devlet Hastanesi’nin yapımına başlayan, ancak yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle için “iflas erteleme talebi”nde bulunan Turyapı İnşaat’a ilk müjdeli haber geldi.

Ankara Ticaret Mahkemesi’nin, “iflas erteme tedbir kararı”nı vermesinin ardından TOKİ, Turyapı İnşaat A.Ş.’nin yetkililerini davet etti ve işin nasıl yapılacağıyla ilgili planlama çalışmalarına geçildi.

Turyapı İnşaat’ın girdiği krizin ardından fiziki olarak yüzde 3,5’u yapılan hastane için yeni arsa arayışlarına başlanmış, ancak bir sonuç alınamamıştı. Hastanenin aynı yere yapılması bekleniyor.

19 firmanın katıldığı ihaleyi, Zonguldaklı Turyapı İnşaat yaklaşık 80 milyon lira teklif vererek kazanmıştı. 400 yataklı hastanenin yerindeki poliklinikler yıkıldığı için Zonguldaklılar büyük sıkıntı çekiyor.

Bölgemizdeki bazı firmalara 10-15 gün içinde İflas Erteleme Tedbir kararı verilirken, Turyapı İnşaat ile ilgili kararın 6 ayı aşması da kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Bu kararın gecikmesi, hastane inşaatını da geciktirdi.

Editör: Pusula Gazetesi